Esportistes i clubs protagonistes del final de festa de la FCEH

L’antiga fàbrica Estrella Damm ha estat el lloc escollit per a concloure la temporada d’hivern 2012-13 i celebrar el tradicional acte de Lliurament de premis als Campions absoluts de les diferents disciplines d’esports d’hivern.

La jornada de cloenda, que va acollir a més de cent apassionats del món de la neu i del gel, va incloure com a novetat el Lliurament del I Premi Col·laborador i Esport Dr. Pitu Figueras i va atorgar el Premi a l’Esperit Esportiu a l’esportista paralímpic Eric Villalón. La FCEH també va reconèixer la bona feina a les institucions implicades en la redacció del Pla Estratègic dels Esports d’Hivern a Catalunya.

La família federativa va acomiadar ahir dimecres 22 de maig a l’antiga Fàbrica Estrella Damm una temporada plena de grans esdeveniments esportius d’alt nivell i destacats resultats dels esportistes catalans. Durant l’acte, que va acollir a més de cent assistents entre autoritats, esportistes i convidats, es va fer entrega de les medalles UFEC als Campions de Catalunya absoluts i els trofeus als clubs guanyadors de les Lligues i Circuits de les diferents modalitats d’esports d’hivern.

Durant la festa es va transmetre la felicitació i agraïment als clubs d’esports d’hivern catalans i als seus esportistes que han fet possible l’organització de tot el calendari de la FCEH gràcies a la seva implicació en la organització de les competicions celebrades a casa nostra. Oscar Cruz va reconèixer als clubs que “aquesta temporada hem estat capaços de complir més del noranta per cent del calendari esportiu i tot gràcies als clubs que durant dècades han fet possible que l’esport tires endavant”. En aquesta mateixa línia, Maite Fandos, va subratllar que “els clubs són la base de l’esport”.

El President de la FCEH, Oscar Cruz, va obrir la festa fent un balanç de les competicions internacionals de neu i gel que s’han disputat a Catalunya al llarg de la temporada, avançant que “Barcelona serà la seu del Congrés de la FIS, la ciutat serà el centre de l’esport d’hivern”. Cruz va estar acompanyat durant tota la jornada de cloenda per autoritats com el Secretari General de l’Esport, Sr. Ivan Tibau, la Tinenta d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Sra. Maite Fandos, el President de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Sr. David Moner, i el Presidente de la Real Federación Española de Deportes de Invierno, Sr. Eduardo Roldan.

Tots van tenir el seu torn de paraula durant els parlaments que van obrir l’acte. La satisfacció de comptar amb un Pla Estratègic dels Esports d’Hivern i les possibilitats que hi ha a darrera de la Candidatura Barcelona Pirineu 2022 van ser els temes protagonistes de la festa blanca: Maite Fandos va remarcar que “Som capaços de tirar endavant la candidatura olímpica Barcelona – Pirineu 2022 perquè és un objectiu de ciutat, i més encara, perquè és un objectiu de la ciutat del Pirineu”. Per a la Tinenta de Qualitat i Vida, “Catalunya és una ciutat generadora de riquesa i una aposta segura per arribar a ser referent internacional en els esports d’hivern”. La candidatura Olímpica Barcelona Pirineus 2022 va ser també un dels altres projectes il·lusionants que va anomenar l’Oscar Cruz, durant la roda del parlaments, ja que “és una oportunitat molt gran per a posicionar a les comarques de muntanya pirinenques al mapa mundial dels esports d’hivern”. Ivan Tibau va exposar els seus agraïments en relació a la bona feina feta en l’evolució de les disciplines d’esports d’hivern a Catalunya, tot i que “cal continuar treballant per arribar a l’excel·lència”. Durant el seu discurs, Tibau va agraïr a la FCEH la celebració de l’acte i va encoratjar al conjunt de la família federativa a continuar treballant. 

A l’entrega de premis s’hi van afegir el Diputat de la Diputació de Lleida i Alcalde de Rialp, Sr. Gerard Sabarich, l’Alcalde d’Alp i President del Consell Comarcal de la Cerdanya, el Sr. Ramón Moliner, el Comissionat de l’alcaldia per a la Candidatura Barcelona Pirineu 2022, Sr. Enric Truñó, el President de l’Associació Catalana d’Estacions de Muntanya, Director de Masella i membre de la Junta Directiva de la FCEH, Sr. Xavier Nolla, el Director de l’estació d’esquí de La Molina, Sr. Toni Sanmartí, el Vicepresident Primer i Econòmic de la FCEH, Sr. David Samper, el Coordinador d’Esports de la Diputació de Barcelona, Sr. Daniel Laga, la Vicepresidenta de gel de la FCEH, Sra. Mirem Uriarte, i el Vicepresident de neu de la FCEH, Sr. Manel Terra. A més la sala és va omplir amb un gran nombre de Presidents de clubs, esportistes, directors tècnics, entrenadors, socis de clubs i familiars dels esportistes guardonats.

Primera edició del Premi Dr. Pitu Figueres 2012-13
El lliurament del Premi Col·laborador i Esport Pitu Figueras, una iniciativa de la Junta Directiva de la FCEH que té com a objectiu fer visible el imprescindible paper dels col·laboradors i voluntaris en els esports d’hivern, va obrir el podi de la FCEH. El premi el va guanyar la candidatura “El Descens Infantil de la Molina”, in memoriam al seu creador el Sr. Anselm Bort i Ledesma per tractar-se d’una tradicional prova d’esquí alpí creada fa 60 anys pel Club Esquí SuperMolina. El guardó va reconèixer a la filla del Sr. Anselm Bort, la Sr. Rosa Bort, la seva tasca, organitzant any darrere any una de les curses d’esquí alpí més antigues d’Europa. Clara Figueres, filla del Dr. Pitu Figueras, va fer entrega d’una escultura singular creada pel gendre del Dr. Figueras, Iñaki Castillo.

Els Campions de Catalunya absoluts van rebre les medalles que atorga la UFEC
A més del I Premi Pitu Figueras es van premiar als clubs que han obtingut els millors resultats en les Lligues Catalanes de les diferents modalitats dels esports d’hivern, entre els quals destaquem com a Campions en Esquí Alpí, a La Molina Club d’Esports – 1 er classificat en la Lliga Absoluta i Infantil- i al Club Alpí Nuria Masella Cerdanya –1er classificat en Circuit Interclubs i Veterans-. En Esquí de Fons, destaquem com a Campions a l’Aran Nòrdic Esquí Club i al Versaris Club Esquí Bellver, 1ers classificats de la Copa Catalana i Copa Nins, respectivament. També es va premiar als Campions de Catalunya absoluts amb les medalles que atorga la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) dissenyades aquest any per l’artista Josep Fossas Barnadas. Els esportistes guardonats van ser per Esquí Alpí Ona Rocamora (CAEI) i Alex Pedret (LMCE), per Esquí de Fons Laura Orgué i Vicenç Vilarrubla (CEFUC), per Surf de Neu Pau Bartolo (SG) i Maria Hidalgo (CEMT), per Freeski Norbert Artigas (GNA), per Trineu amb Gossos Victor Carrasco (AEM), per Canicross Inés Hernandez i Javier Torres (CVCNEM), per Patinatge Artístic Maeva Gallarda (PPUIG) i Ton Cónsul (FCB) i per Cúrling els integrants de l’equip del Barcelona Club de Cúrling.

L’esquiador paralímpic Eric Villalon Fuentes va rebre el Premi Esperit Esportiu
A més de les medalles UFEC, la Junta Directiva de la FCEH va guardonar a Eric Villalon, l’esquiador paralímpic espanyol amb millor palmarès, amb el Premi Esperit Esportiu 2012-13. Eric, actualment ambaixador i entrenador paralímpic de l’associació Play & Train, va pujar ahir al podi de la FCEH com a gran mereixedor d’aquest reconeixement a una carrera esportiva amb deu medalles paralímpiques: cinc d’or, dues d’argent i tres de bronze.

A més del premi Esperit Esportiu la FCEH va reconèixer durant aquest acte de cloenda l’aportació que fa la fàbrica d’esquís Rossignol al nostre país i la seva confiança dipositada en els esports d’hivern. El Sr. David Moner va fer entrega de la medalla al President de Rossignol, el Sr. Enric Casas, a qui es va lloa personalment el fet d’estar al capdavant de la fàbrica d’esquís més gran d’Europa.

Projecte Olímpic Barcelona Pirineu 2022
Finalment i per cloure l’acte, l’Oscar Cruz va reconèixer als promotors del Pla Estratègic dels Esports d’Hivern a Catalunya la bona feina,esforç i dedicació en la redacció d’aquests full de ruta pels esports d’hivern durant els pròxims deu anys: “Volem valorar la bona feina a totes les institucions implicades en aquest projecte, al Consell Català de l’Esport, a l’Oficina de la Candidutara Olímpica Barcelona Pirineu 2022 i a l’Ajuntament de Barcelona”. ‘Aquest Pla ens ha permès veure les fortaleses i les oportunitats que tenim de cara al futur”. El reconeixement es va donar a Monica Bosch, Martí Niubó, Carles Giralt i Josep Oriol Marcè.

Amb aquest acte de lliurament de premis la FCEH ha tancat una temporada més on els esports d’hivern catalans han estat el més amunt possible amb l’organització dels Campionats del Món IPC d’Esquí Alpí, de la Copa del Món d’Snowboard, la Copa del Món de Telemarc, el Preolímpic d’Hoquei Gel Femení i el Mundial d’Hoquei Gel femení. Una jornada més s’ha volgut honorar l’esforç de tots els clubs i de tots els esportistes, els que han estat campions i els que no, ja que la lluita ha estat forta per tots ells.