Estadi i circuit FIS d’esquí de fons a Sant Joan de l’Erm

El Consell General d’Esports de la Generalitat ha atorgat una subvenció a la FCEH per a la construcció d’un estadi d’esquí de fons homologat per a entrenaments i competicions de caràcter internacional.

El projecte aprovat ha de culminar amb la construcció d’un estadi i amb diferents circuits a l’estació nòrdica de Sant Joan de l’Erm amb les característiques necessàries per a l’homologació per part de la FIS. Aquest estadi ajudarà al desenvolupament de l’esquí de fons a Catalunya, tot facilitant l’entrenament dels corredors en condicions òptimes i que s’adaptin a les competicions internacionals. A més, permetrà organitzar proves d’alt nivell com campionats d’Espanya, copes d’Europa o Proves FIS, que actualment no estan a la disposició del públic per falta d’instal·lacions.

L’estació de Sant Joan de l’Erm està situada molt a prop del al Centre de Tecnificació d’Esquí de fons de la FCEH a La Seu d’Urgell i compta amb un gran reconeixement per la seva solvència i professionalitat. Amb tot, rep el suport de la Generalitat de Catalunya, que valora positivament la ubicació d’aquest tipus d’insta·lació en aquesta estació per motius de reequilibri comarcal.

El projecte comporta la construcció d’un estadi que compleixi tots el requisits necessaris per a la FIS (circuits, desnivells, àrea d’ estadi…) i també projecta la màxima potencialitat possible (neu artificial, vestuaris, gimnàs…). La Generalitat ha aprovat el pressupost per a la primera fase, que permetrà homologar els circuits per la FIS i posteriorment treballar per tenir la  resta de detalls enllestits. D’altra banda, també s’ha treballat per acabar un projecte d’impacte ambiental d’alt nivell (situat en ple Parc Natural), un projecte que ha estat aprovat per Medi Natural. Actualment hi ha un grup de treball funcionant i s’espera començar les obres a la primavera.

 

Informa el Comitè de Fons de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern