Èxit català en la Copa d’Espanya de Múixing i Canicròs a la Pobla de Cérvoles

foto

La Pobla de Cérvoles ha estat l’escenari d’una de les proves del calendari de la Copa d’Espanya de Múixing i Canicròs.

La prova, organitzada pel club Gos Àrtic, es va disputar a dues mànegues, la primera es va celebrar el dissabte i la següent el diumenge. Els més de 120 atletes que hi van participar van haver de recórrer un traçat de poc més de 7 quilòmetres, a través de la Vinya dels Artistes fins a arribar al centre del poble.

Ambdues mànegues han estat diferents entre elles a causa del temps canviant. El dissabte la jornada va estar marcada pels núvols i les ràfegues de vent. Tot i això els corredors van trobar una pista en perfecte estat amb un terra compactat, idoni per a la disputa de l’esport amb gossos. El diumenge en canvi, la pista estava en un estat completament diferent. La pluja caiguda de matinada va deixar la pista molt enfangada, plovia i el vent bufava ben fort.

Malgrat les adversitats la delegació catalana, la més nombrosa, va aconseguir uns bons resultats. En la categoria de bikejoring el campió va ser el català Victor Carrasco (27:19.23), mentre que en Francisco Justicia (31:29.69) va ser el vencedor en veterans i Ramón Armengol (35:13.58) va ser tercer de la mateixa categoria. En Pablo Ruiz (34:55.43)va guanyar la categoria reservada a gossos nòrdics.  La Marta Barrufet (31:13.92) va ser la més ràpida en categoria femenina i una mica més de dos minuts més tard creuava la meta en segona posició la Natalia Camps (33:36.43). El català Vicente Cebrian (33:54.15) va ser segon en la categoria de patí amb dos gossos, i va guanyar en el carro amb 4 gossos. Finalment, en la categoria amb major nombre de corredors, el canicròs, els catalans Daniel Artero (46:36.33) i en Marcel Gual (47:24.15) i l’Olga Alvarez (52:14.89) i la Lali Masriera (54:50.92) van ser segons i tercers respectivament en categoria masculina i femenina. També en la disciplina de canicròs, però aquesta vegada en la categoria júnior, en Guillem Sanchez (12:56.43) i en Luis Guilera (16:30.80) també van completar el podi en segona i tercera posició.