Èxit de participació a les jornades de selecció de talents i als premis Minifreestylers 2016

35 esportistes d’snowboard i freeski de les categories inferiors van assistir a les jornades de detecció de talents de la FCEH celebrades al CAR de Sant Cugat.

El passat dissabte 4 de juny de 2016 la FCEH va convocar a tots els esportistes de freeski i snowboard de les categories U12, U14 i U16 a la jornada de detecció de talents que va tenir lloc al Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat. La jornada, juntament amb el lliurament de premis del Circuit Minifreestylers 2016 a les instal·lacions dels Vens a Saltar de Sant Cugat, va ser un èxit. En total van assistir 35 esportistes d’snowboard i freeski de les categories inferiors, bàsicament competidors del Circuit Minifreestylers.

La jornada de proves físiques al CAR va arrencar amb una visita a les instal·lacions del centre, guiada per Marc Roure, esportista de tecnificació de l’equip català d’snowboard, que va mostrar als participants les sales on els riders desenvolupen els entrenaments de l’equip de tecnificació. Seguidament es van realitzar proves d’antropometria per contemplar diferents paràmetres i per avaluar el desenvolupament en els propers anys. Les següents proves van ser d’amplitud de moviment per una banda i de capacitat de salt horitzontal i salt vertical per una altre, analitzats amb l’Optojump (cèl·lula fotoelèctrica que mesura el temps de vol amb diferents tests). Per últim es van desenvolupar dos tests de cursa, un de velocitat i un de resistència, adaptats a les diferents categories.

Finalitzades les proves del CAR va tenir lloc la festa final del Circuit Minifreestylers 2016 a les instal·lacions de llits elàstics del Vens a Saltar de Sant Cugat (VAS). Els esportistes van gaudir de les instal·lacions per torns i alternant salts i descans. Seguidament es va procedir a l’entrega de premis del Circuit Minifreestylers on es va premiar als millors snowboarders i freeskiers de les categories U8, U10, U12, U14 i U16, així com als millors clubs del circuit.

La FCEH agraeix la col·laboració del Vens a Saltar, Nocilla i Coca Cola per facilitar que els Minifreestylers poguessin gaudir d’una gran jornada.