Èxit dels catalans en els Campionats d’Espanya de patinatge artístic sobre gel

El 16 i 17 d’abril, la ciutat de Jaca va acollir els Campionats d’Espanya de patinatge artístic sobre gel, en què es van disputar les categories Infantil i Debs, i la Copa Federació Espanyola de la categoria Júnior 2ª.

El dissabte es van disputar els programes curts i el diumenge els llargs dins els Campionats d’Espanya de patinatge artístic sobre gel. En total hi van participar 26 patinadors que pertanyen als 3 clubs catalans: el Club Poliesportiu Puigcerdà, el Club d’Esports de Gèu de la Val d’Aran i el FC Barcelona. Tots els esportistes catalans van destacar pel seu magnífic paper i per aconseguir molt bons resultats. Un nou èxit dels esportistes que han seguit el programa de tecnificació, en aquest cas de patinatge artístic, de la FCEH.

En la categoria DEBS femení, en què participen les patinadores més petites, 17 noies en total,  la campiona d’Espanya va ser Maria Rodríguez, patinadora del FC Barcelona. En segona posició va quedar Carmen Baltanás Crespo, del Club Hielo Igloo, seguida de Klara Voborilova, del Club Esports de Gèu de la Val d’Aran. En el cas de la categoria DEBS masculina, no hi va haver cap convocatòria, ja que tots els esportistes s’agrupen en la categoria Infantil masculí.

Irene Manau, del FC Barcelona, es va proclamar campiona d’Espanya en la categoria Infantil femení (on participaven 22 patinadores) i Paula Monge (Club Hielo Igloo) i Natalia Hernando (Club Hielo Igloo) es van classificar en segon i tercer lloc, respectivament. En la categoria Infantil masculí, on competien 7 nois, el campió d’Espanya va ser Tomàs Llorens, del FC Barcelona, seguit d’Ernesto Martínez (Club Hielo Igloo) i Aleix Gabara (FC Barcelona).

Pel que fa referència a la Copa Federació, que és el Campionat d’Espanya de la categoria Júnior 2ª on participaven 18 patinadores, Carlota Rivero (FC Barcelona) es va proclamar campiona d’Espanya. Ingrid Amarante, del FC Barcelona, i Noelia Maroto, del SAD Majadahonda, van ocupar la segona i tercera posició, respectivament. En homes i en aquesta categoria hi van participar dos patinadors de Madrid.

A la imatge els patinadors i patinadores catalans campions d’Espanya