Feina, il·lusions i ganes per afrontar la 1era temporada

Dissabte passat, 30 d’agost, va finalitzar l’stage de tecnificació de short track que va organitzar la Fédération Française de Sports de Glace amb la participació de 4 patinadors catalans. ‘La finalització d’aquest stage a Font Romeu marca el inici d’una temporada de Short Track que es preveu apassionant’, Ruben Llop, Responsable de Short Track FCEH.

Després d’una setmana amb 4 sessions diàries d’entrenaments, els catalans convocats per la Fédération Française de Sports de Glace i que formen part del programa de tecnificació de la FCEH com ara Nil Llop, Stéphane BarberàRafael Heredia i Alex Nieto, van realitzar el test de finalització amb resultats molt positius. ‘Tot i que el marge de millora cada vegada és més estret i per tant cada vegada més complicat rebaixar els temps, els 4 patinadors van aconseguir rebaixar les marques amb les quals van finalitzar la temporada anterior’, assegura Llop. 

La temporada de patinatge de velocitat ja ha donat el tret de sortida amb força. Justament ahir dimecres 3 de setembre es van iniciar els entrenaments en gel dels patinadors del Centre de Tecnificació de Short Track de la FCEH  i del Barcelona Short Track a la pista del Futbol Club Barcelona. Segons Ruben Llop, ‘l’objectiu del Comitè Català de short Track és aprofitar aquest mes de setembre, quan encara no han començat la totalitat de les activitats a la pista del FCB, per acumular el màxim d’hores de gel possibles ja que a partir del dia 15 només podrem disposar de dues hores de gel a la setmana’. 


Temporada plena de competicions importants

La temporada es presenta molt plena i amb competicions molt importants. La primera competició en la que participaran els membres del CTST serà el proper dissabte dia 11 d’octubre a Bèlgica en el marc de l’Opening Games que serà la primera oportunitat pels patinadors que encara no disposen de la mínima per participar a la Copa d’Europa d’aconseguir-la. 

El primer plat fort tindrà lloc també a l’octubre a Dresden on es disputarà la primera jornada de la Copa d’Europa per a les categories Júnior A i B i Sènior, i serà la primera vegada que dos patinadors catalans, en Roger Vallverdú i en Victor Martinez, participin en aquesta prova.

A finals de novembre serà l’oportunitat de la categoria Novice i Júnior C que participaran a la primera jornada de la Copa d’Europa d’aquesta categoria on la FCEH té garantida de moment la presencia d’en Nil Llop de la categoria Novice, que ja va aconseguir la seva mínima la temporada anterior, tot i que no es descarta que es pugui afegir algun patinador més. A la Copa d’Europa per categories, la Starclass series, es disputaran tres jornades per a cada categoria i només els 8 primers classificats podran participar a la final que tindrà lloc a Obersdorff a finals de març.

Un altre plat fort amb possible presència de patinadors catalans serà la Universiada d’Hivern que s’ha de disputar a Granada al febrer del 2015 on si tot va bé podrien participar fins a 5 patinadors de la FCEH. Per últim s’intentarà la participació dels nostres patinadors als Campionats del Món Júnior que es disputaran al Japó al febrer i als Campionats d’Europa absoluts que tindran lloc al gener.