Ferran Terra 16è en la SC dels Mundials de Garmisch-Partenkirchen

Ferran Terra ha aconseguit avui la seva millor classificació fins ara en els Mundials, que es disputen a Garmisch-Partenkirchen, en finalitzar en 16ª posició en la Súper Combinada (SC) celebrada a l’estació alemanya.

El català va millorar així la seva classificació de dissabte al Descens (32è), a l’espera de competir al costat de Paul de la Cuesta al Eslàlom Gegant. La victòria va ser per al noruec Aksel Lund Svindal, que va retenir la seva corona aconseguida fa dos anys, i la plata per a l’italià Kristof Innerhoffer, que amb tres medalles en tres proves és fins ara el rei d’aquests Mundials. Demà dimarts, dia de reserva, no hi haurà competició.

La Súper Combinada és una prova en què es disputen consecutivament dues modalitats tan diferents com el Descens i el Eslàlom. Només qui són capaços de ser competitius en les dues s’atreveixen a inscriure’s. Ferran Terra, de 23 anys, va ser un dels 41 que ho van intentar. El català va finalitzar la primera prova, el Descens, en la vintena posició, amb un temps de 2m3s70, a 4s21 del millor. Aquest no va ser un altre que Aksel Lund Svindal, defensor del títol i que, fet i fet, tornaria a ser campió. El noruec va realitzar una baixada fulgurant i va ser l’únic capaç de baixar dels dos minuts: 1m59s49.

El pendent de la pista Kandahar estava més gelada avui al matí en relació a altres jornades. El noruec estava una mica adolorit de la carrera de Descens de dissabte, en què va acabar cinquè per després estavellar a la barrera de protecció final. No obstant això, va deixar els seus rivals a més d’un segon, a excepció del suís Beat Feuza, que va arribar a 63 centèsimes de ell. Aquest ampli marge enfront dels seus rivals per la corona acabaria sent fonamental en la segona prova.

Unes dues hores després, en el Slalom, Svindal va aprofitar l’avantatge del Descens i, també, les desqualificacions de tres seriosos rivals per a ell: el suís Silvan Zurbriggen i els nord-americans Bode Miller i Ted Ligety. Abans d’aquest SC, Svindal ja s’havia vist afavorit amb dos absències de luxe: la del suís Carlo Janka (que pateix una arítmia) i la del croat Ivica Kostelic, líder de la Copa del Món, que va renunciar a inscriure’s.

Svindal va aconseguir el setè millor temps del Eslàlom (55s02) i amb això va tenir prou per deixar darrere a Kristof Innerhofer, que encara que ho va fer millor que ell (54s85) no va tenir suficient per recuperar el terreny perdut en el Descens. El temps acumulat en les dues mànigues per Svindal va ser de 2m54s51, per 2m55s52 de Innerhofer. La medalla de bronze va ser també per a un italià, Peter Fill, que va arribar a 1s90 de Svindal. Innerhofer acumula tres medalles en aquests Mundials, ja que va guanyar el Súper-G i va ser bronze en el Descens.

Ferran Terra va ser el 19è més ràpid en el Eslàlom amb un registre de 57s31, a 3s13 del millor, el noruec Lars Elton Myhre (54s11). Combinant el seu temps amb el del Descens, el català va finalitzar per tant en el 16è lloc, el millor que ha tingut fins ara a Garmisch. Malgrat tot, va manifestar sentiments trobats: "D’una banda, estic content per haver aconseguit ficar-me entre els 20 primers. No obstant això, no estic content amb la meva actuació al Descens. Esperava fer-ho molt millor, baixar més ràpid. Això ha impedit classificar entre els 15 millors. Ara em toca pensar en el gegant de divendres en què vaig a tornar a donar-ho tot".

Dimarts, descans

L’organització va reservar el dimarts com a dia de reserva, per al cas que les condicions meteorològiques haguessin impedit alguna de les proves celebrades en les jornades anteriors. Com que no ha estat així, serà un dia de certa tranquil.litat per als esquiadors que encara segueixen a Garmisch-Partenkirchen. La majoria aprofitarà per seguir entrenant de cara a les dues modalitats que queden per disputar: el Eslàlom Gegant i el Eslàlom Especial, de dijous a diumenge. Prèviament, el dimecres, es disputarà una prova per equips (Copa de les Nacions).

 PROGRAMA

Dilluns 7: Cerimònia d’inauguració

Dimarts 8: (10h00 GMT) Super-Gegant femení

Dimecres 9: (10h00 GMT) Super-Gegant masculí; (12h30 GMT) Entrenament del Descens femení

Dijous 10: (09h00 GMT) Entrenament del descens masculí, (11h30 GMT) Entrenament del descens femení

Divendres 11: (09h00 Descens, 13h00 Eslàlom) Super-Combinada femenina; (11h30 GMT) entrenament del descens masculí

Dissabte 12: (10h00 GMT) Descens masculí; (12h30 GMT) entrenament del descens femení

Diumenge 13: (10h00 GMT) Descens femení, (12h30 GMT) Entrenament del descens masculí, per la Super-Combinada

Dilluns 14: (09h00 GMT Descens, 13h00 GMT Eslàlom) Super-combinada masculina

Dimarts 15: Dia de reserva – descans

Dimecres 16: Prova per equips

Dijous 17: (09h00 GMT primera màniga, 12h30 GMT segon set) Eslàlom Gegant femení

Divendres 18: (09h00 GMT primera màniga, 12h30 GMT segon set) Eslàlom Gegant masculí

Dissabte 19: (09h00 GMT i 12h30 GMT) Slalom femení

Diumenge 20: (09h00 GMT i 12h30 GMT) Slalom masculí

 

Més informació al web de la FCEH – disciplines.

Ferran Terra en el descens del dissabte. Crèdit Pentaphoto.