Ferran Terra, 17a posició en la Copa d’Europa a Formigal

Divendres 18 de març es va celebrar a l’estació aragonesa de Aramón Formigal el Descens masculí, una de les proves dins el programa de la Copa d’Europa. Ferran Terra ha aconseguit la millor classificació de la seva carrera en Copa d’Europa de Descens amb una excel·lent 17ª posició

Ferran Terra, que acaba de complir 24 anys, s’ha pogut rescabalar en el descens de la seva actuació en el Gegant d’aquestes proves finals de la Copa d’Europa d’esquí alpí, que s’estan disputant a Aramón Formigal. Després de la jornada cancel3lada de dijous 17, a causa de les males condicions meteorològiques, l’esquiador de Rossignol ha aconseguit un Top-20 amb un temps de 1:28:44. De fet, el seu 17è lloc és el millor de la seva carrera en la competició continental de Descens.

"Estic molt content del resultat. A la primera baixada, la diferència entre els deu primers i els següents va estar marcada per l’ordre de sortida. La pista penalitzava als que sortíem per darrere ja que la neu transformava ràpid", ha comentat Terra. "A la segona baixada, els tècnics de Aramón Formigal han endurit la neu i la pista ha estat molt millor per competir. No obstant això, els primers a baixar la seguien tenint més ràpida".

Malgrat les seves explicacions, Terra estava, com apuntava, molt satisfet de la seva actuació: "No vaig fer cap error i vaig deixar córrer bé els esquís, sense brusquedats. També vull agrair la feina del meu skiman, Toyo Boijan, que ha encertat amb les ceres. De qualsevol manera, a mi la neu tova se’m dóna força bé. La pista era fàcil pel que fa a complicacions (salts, corbes tancades, etc), però molt difícil pel que fa a exigència tècnica en el lliscament. Hi havia vent en contra i, en un Descens pla com aquest, era bàsic ser constant en la posició aerodinàmica".

Finalment, Terra va parlar del futur, de la pròxima temporada: "Estar en el Top-20 de Descens és un èxit, però ara el meu objectiu també és mantenir-me així durant la campanya 2011-1912". Fins ara, el millor resultat de Terra en un Descens de la Copa d’Europa era un 22è lloc, l’any passat a Àustria.

El txec Petr Zahrobsky va guanyar el Descens amb un temps de 1m25s87, segon va quedar l’austríac Manuel Kramer amb 1m26s27, i tercer va ser el suís Ralf Kreuzer, amb 1m26s36.

Més informació al web de la FCEH – disciplines.