Ferran Terra acaba 52è en el Descens de Val Gardena

Dissabte 18 de desembre, el català Ferran Terra va acabar en la posició 52 en el Descens de Val Gardena (Itàlia) fet que li ha valgut per seguir guanyant experiència en l’exigent món de la velocitat sobre esquís. Divendres Terra no va poder creuar la meta en la prova de Super G.

El jove Ferran Terra, de 23 anys, no va poder emular la seva excel·lent actuació de fa un parell de setmanes a Amèrica del Nord, quan va finalitzar 35è en el Super G, la millor classificació de la seva vida en Copa del Món. En el Descens de dissabte, el tercer de la temporada, el català va sortir amb un dorsal alt (63) i va passar pel segon control a poc més d’1 segon del líder provisional. En el quart pas ja estava a 2s20 i en el cinquè, a 3s27. Terra va acabar en el lloc 52è per un total de 69 participants. Al final, el seu temps sobre la pista Saslong (3.446 m) va ser de 2m0s88, a 3s67 del triomfador, el suís Silvan Zurbriggen, tota una sorpresa, ja que abans de l’inici era contemplat més com un esquiador de Eslàlom. Curiosament, fa tres anys havia patit una severa lesió de genoll en aquesta mateixa pista que gairebé acaba amb la seva carrera.

Zurbriggen, de 29 anys, que només havia guanyat una Supercombinada de la Copa del Món en el passat, va fer un temps de 1m57s21 arrabassant la victòria per tot just 6 centèsimes al austríac Romedo Baumann, un altre esquiador tècnic, i per 8 centèsimes a seu compatriota Didier Cuche, aquest sí especialista en Descens, no va ser el campió de la Copa del Món.

Zurbriggen, bronze olímpic en Super-C, es posa a més com a líder provisional de la general de la Copa del Món amb 315 punts.

Les condicions a Val Gardena van ser gairebé idèntiques a les de la resta d’estacions alpines, motivades pel gèlid front que ha creuat Europa aquests dies: molta neu (fresca), molt sol i molt fred (-15 º C). Els participants van partir de la cota 2.249 i l’arribada estava instal·lada a 1.410 m, amb un desnivell de 839 metres i un recorregut total de 3.446 metres.