Ferran Terra competirà en el debut de la Copa del Món 2011-12, a Soelden (Àustria)

Una temporada més, ja és aquí la Copa del Món FIS d’esquí alpí, la competició anual més important que es disputa des de la dècada dels anys 60. Com és habitual en els últims anys, el debut tindrà lloc a la localitat austríaca de Soelden, aquest cap de setmana, amb la disputa dels Gegants (GS) que concentraran als millors esquiadors del món. Ferran Terra representarà diumenge l’esquí espanyol.

 

Els catalans Ferran Terra i Pol Rocamora, membres de l’equip espanyol d’esquí alpí, estan aprofitant els seus últims dies de preparació a l’estació austríaca de Hintertux.

 

Per saber qui dels membres masculins de l’equip espanyol prendria part en la prova de diumenge, el cos tècnic de la Real Federación Española Deportes de Invierno (RFEDI) va decidir que els tres realitzessin tres baixades cada un i que sumessin els temps dels dos millors intents. El Ferran Terra, esquiador de Rossignol, va ser el més ràpid, seguint el ritlle de la pretemporada, ja que va guanyar una prova de la Copa Sud-americana a Ushuaia (Argentina) el passat agost. "El meu objectiu aquesta temporada, on no hi ha ni Jocs Olímpics (JJOO) ni Mundials, és sumar el major nombre possible de punts en les proves de Copa d’Europa alternant amb algunes de la Copa del Món, sempre que sigui possible", afirma Terra, de 24 anys.

 

"Portem aquí des de dilluns, així que tots han tingut les mateixes oportunitats sobre la mateixa pista de Hintertux. Ferran ha estat el més veloç i serà qui corri la primera prova de la temporada", explica Marc Viale, l’italià que s’ocupa de l’equip nacional masculí. "Aquesta última setmana està sent profitosa, ja que hem entrenat al costat de grans esquiadors, com el croat Kostelic, l’equip canadenc i, en els últims dies, l’italià. Són bones referències per Soelden".

 

La història és diferent en l’equip femení, ja que Andrea Jardí (Dynastar) s’està recuperant d’una lessió de tíbia que es va fer a Chile, durant la pretemporada.