Ferran Terra es penja el segon or a Sierra Nevada

Ferran Terra ha aconseguit el seu segon triomf als Campionats d’Espanya imposant-se en les dues mànigues, baixant molt bé i aprofitant un greu error d’un dels seus principals rivals, el vasc Paul de la Cuesta, amb el que aquesta temporada ha compartit proves de la Copa del Món i Copa d’Europa.

El català ha marcat en el primer traçat 52s25, a només 35/100 s’ha situat Pol Carreras (52s60) i 38 millor que De la Cuesta (52s63), de manera que les diferències feien preveure una lluita intensa en la segona màniga. A la segona màniga Terra ha tornat a dalt amb 53s46 per a un total de 1m45s71 amb un Pol Carreras que, tot i caure d’interior i recuperar ràpidament, s’ha situat a 54s04 per 1m46s63 i De la Cuesta ha tornat a ser el tercer amb 54s12 per 1m46s75.

"Estic molt content, és clar. Guanyar la meva segona medalla d’or és una satisfacció, i més en una prova que no practico tant durant la temporada", ha comentat un feliç Terra, que no li ha tret mèrit als seus companys de podi. "Ha estat una competició molt ajustada, en què qualsevol dels tres podia guanyar, per això estic molt feliç. De cara l’Eslàlom de demà divendres, no tinc res a perdre i sortiré a per el meu tercer or, encara que és una disciplina en la qual gairebé no he competit, excepte en les combinades, en els dos últims anys, ja que m’he centrat en la velocitat".

Pol Carreras també estava satisfet, ja que al seu bronze la vigília en el Súper Gegant que va guanyar Terra, ha unit avui una plata. "A la primera màniga no he sabut adaptar-me al recorregut i no ha estat una bona baixada. Ja en la segona, he sortit a donar el màxim i he arriscat fins al límit", ha explicat. "En el mur he caigut d’interior, però m’he recuperat ràpidament. Estic content amb el resultat i ara, amb vista l’Eslàlom de demà divendres, penso que tinc una gran oportunitat per aconseguir el triomf, ja que ho he estat entrenant ".

En aquests Campionats d’Espanya participen 160 esquiadors, 100 homes i 60 dones, que majoritàriament representen les federacions territorials. Tot i la pujada de les temperatures durant els últims dies, Sierra Nevada acumula importants gruixos de neu primavera.

CALENDARI CAMPIONAT D’ESPANYA DE ESQUI ALPÍ ABSOLUT

13-15 D’ABRIL

Divendres 15: Eslàlom, Campionat Espanya

– 7.30 h. obertura remuntadors.

– 8-8.30 h. reconeixement 1a màniga.

– 8.45 h. primera corredora (interval 30 ").

– 9.30 h. primer corredor (interval 30 ").

– 10.45-11.15 h. reconeixement 2 ª mànega.

– 11.30 h. primera corredora 2 ª mànega.

– 13.15 h. finalització.

PISTES

-Supergegant: Genil-Superga

-Eslàlom i gegant: Granados

Més informació al web de la FCEH – disciplines.