Ferran Terra espera l’arribada de 2011 per millorar resultats en la Copa del Món

El català, Ferran Terra, ja té la vista posada en les curses de Copa del Món de 2011 després de finalitzar avui el seu calendari del 2010 al circ blanc. Terra no va aconseguir acabar el descens de Bormio (Itàlia). Tant ell com els seus company d’equip de la RFEDI (Carolina Ruiz i Paul de la Cuesta) no tornaran a competir fins al 2011. Esperem que el nou any els reporti bons resultats, especialment al febrer, quan es disputin els Mundials d’esquí alpí a l’estació alemanya de Garmisch-Partenkirchen.

Ferran Terra no va aconseguir avui el seu propòsit de ficar-se entre els 40 primers de la classificació a l’estació italiana, com era la seva intenció. En el primer entrenament del descens, dilluns, el català va finalitzar en 53ª posició. Ja el dimarts va millorar bastant en el segon training: el 48è. Això li va valer ser escollit per participar en la prova oficial de la World Cup (Espanya només té una plaça adjudicada), ja que l’altre espanyol en Bormio, Paul de la Cuesta, va sortir el primer dia i, en el segon, va fer el 55è.

La prova es va disputar a la pista Stelvio, de 3.720 m de longitud. Els participants van sortir des de la cota 2.255 m i la meta estava instal·lada a 1.245m, de manera que el desnivell va ser de més d’un quilòmetre, exactament 1.010 metres. Terra va sortir molt ràpid, potser massa. Al seu pas pel primer control, amb prou feines havia perdut 27 / 100 pel que fa al líder. Però en el segon es va desequilibrar, i ja estava a 3s51 abans de sortir del recorregut, com li va passar a altres deu competidors.

Pel que fa al podi en el descens de Bormio, de nou es va imposar un austríac. Va repetir Michael Walchhoffer, ja vencedor del primer de la temporada, celebrat a l’estació canadenca de Lake Louise. Walchhofer, de 35 anys, que fa dues setmanes va guanyar el Super Gegant i va ser cinquè en el Descens de Val Gardena, va invertir un temps de 1m59s66. Per a penes 8 / 100 es va imposar al suís Silvan Zurbriggen i per 36 a l’italià Christof Innerhofer, plata i bronze, respectivament. A la part final de la prova, l’austríac va arribar a circular a 125 km / h, el que dóna idea del veloç que estava la pista.

S’acaba l’any i amb ell les proves de descens, que no es reprendran fins al dia 14 de gener a l’estació suïssa de Wengen.