Ferran Terra no va acabar en el Super G de Val Gardena, demà, Andrea Jardí, al Descens de Val d’Isère

No va tenir sort l’únic català que competia en el Super G de Val Gardena. Ferran Terra es va sortir a meitat del recorregut i haurà d’esperar al Descens de dissabte per mostrar les seves possibilitats. Mentrestant, el Super G femení, cancel·lat a Val d’Isère (França) a causa d’una nevada, espera ser reprogramat. Demà, Andrea Jardí intervindrà en el tercer Descens de la temporada.

 

Ferran Terra no va poder emular la seva excel·lent actuació de fa un parell de setmanes a Amèrica del Nord, quan va finalitzar en la posición número 35 en un Super G, la millor classificació de la seva vida en Copa del Món. Avui va sortir dels últims (dorsal 65) i va passar pel segon control a poc més de 3 segons del líder provisional i després guanyador. Si hagués seguit la mateixa progressió, és molt probable que hagués pogut classificar-se de nou entre els 40 primers, un excel·lent resultat.

 

El vencedor de la prova va ser l’austríac Michael Walchhoffer, que als seus 35 anys ha començat amb força aquesta temporada. Ja va guanyar el primer Descens de la temporada a Lake Louise, el 27 de novembre, i després del seu triomf encapçala provisionalment la general de la Copa del Món (249 punts). Walchhofer va superar les dures condicions meteorològiques (neu, -8 graus C) i als seus rivals per guanyar la seva segona cursa de la World Cup precisament a la seva pista favorita. L’austríac va registrar un temps de 1m34s35 per aconseguir la seva quarta victòria a la pista de Saslong, en la qual ja va guanyar el seu primer Super-G exactament fa sis anys.

 

Walchhofer, en el palmarès del qual també consten dos Descensos guanyats a l’estació italiana, va eclipsar al sorprenent alemany Stephan Keppler, que va pujar per primera vegada a un podi i que va emprar 67 centèsimes de segon més. El tercer lloc va ser per al canadenc Erik Guay, vigent campió de Super G a la Copa del Món, a 81 centèsimes. D’entre els favorits, el campió olímpic Aksel Lund Svindal va tornar a fracassar.

Dones a l’espera. Les dones de la Copa del Món hauran de seguir esperant al seu segon Super G de la temporada, ja que la prova d’avui a Val d’Isère va ser cancel·lada a causa del mal temps. Hi havia al voltant de 30 centímetres de neu fresca avui al matí a la ciutat, i molts més acumulats a la muntanya. La cursa, prevista inicialment per a les 10:30, es va retardar fins a la 13:30. La neu, però, va continuar caient, acompanyada a més de vents molt forts. Per aquest motiu, els oficials van decidir la cancel·lació definitiva. A l’hora d’escriure aquestes línies, la FIS no havia decidit encara quan i on seria reprogramat aquest Super G ja dues vegades cancel.lat.

 

A l’espera que les condicions millorin, les proves que sí que segueixen en el programa són un Descens (dissabte) i una Supercombinada (diumenge). Al Descens està apuntada la catalana Andrea Jardí, que dijous va participar en un Descens de la Copa d’Europa, en què va finalitzar en la posición número 16 (la seva germana, Laura va quedar en el lloc número 36), un bon entrenament per a la prova de Copa del Món d’avui.