Ferriol Llibre, Barbara Vives i Blanca Bargalló protagonistes de la Copa Espanya Audi Quattro Cup

La bona participació, l’ambient festiu i unes temperatures gèlides defineixen la Copa d’Espanya d’Esquí Alpí a Baqueira Beret.

La il•lusió per estrenar el circuit de les joves promeses finalment s’ha complert. L’estació de Baqueira Beret ha acollit aquest cap de setmana les primeres marques de la competició que busca els esquiadors olímpics del 2022. Els esquiadors infantils II, Ferriol Llibre, corredor del MLEC i Barbara Vives, del CAEI, ambdós de la Federació Catalana, van estar els primers guanyadors en la categoria masculina i femenina de la Copa d’Espanya d’Esquí Alpí, amb 1 minut, 05 segons i 85/100 i 01 minut, 09 segons i 13/100 respectivament. El podi masculí d’aquesta primera jornada de divendres el van completar Anaven Linacisoro i Antonio Samaniego, de la Federació Andalusa i del CJGRD. El segon i tercer lloc de les esquiadores més ràpides va estar per Sofia Gandarias, de la Federació Aragonesa i corredora del Candanchú Club Esquí i Núria Tornero, de la Federació Catalana i membre del MLEC

La jornada de dissabte es va dividir en dues mànigues que van allargar l’emoció del resultat fins a l’últim moment. Entre les noies, Blanca Bargalló es va emportar el primer lloc amb un temps de 2 minuts, 5 segons i 95 centècimes, i a la categoria masculina Ferriol Llibre va repetir victòria per segon dia consecutiu, amb 1 minut, 57 segons i 65 centècimes. Tots dos, de la Federació Catalana, van destacar el bon estat de la neu però han coincidit en la dificultat de lluitar, sobretot, contra el fred.

La triple cita inaugural va cloure diumenge amb l’Eslàlom, la prova més tècnica del circuit. Els infantils II que van arribar a la meta ho van fer amb grans marques. A la categoria masculina, Ibai Linacisoro, va guanyar amb un temps de 1 minut, 25 segons i 98 centèsimes i Júlia Casanovas va pujar a dalt del podi femení amb 1 minut, 35 segons i 57 centèsimes. El termòmetre va estar, en gran part, el màxim enemic de la jornada. Les temperatures es van mantenir sota zero durant tot el dia, i en les cotes més altes la sensació tèrmica va arribar a ser de -28º

En finalitzar la prova, a la mateixa estació de Baqueira Beret es va celebrar el lliurament de premis que van concentrar a tots els corredors participants d’aquesta segona fase de la Copa d’Espanya d’Esquí Alpí a l’estació aranesa. Van atorgar-se els trofeus de les tres proves disputades en tres dies, Gegant, Súper Gegant i Eslàlom enmig de salts, crits i aplaudiments. Alegria, orgull i molts somriures per celebrar l’èxit del cap de setmana al complet.

Cliqueu a sobre de les imatges per ampliar-les.