Final dels Mundials de Garmich- Partenkirchen

Els mundials d’esquí aplí que s’han celebrat des del 8 al 20 de febrer a Alemanya, han demostrat que puja una generació d’esquiadors d’alpí del nostre país amb molt de futur.

Eduardo Roldán, president de la RFEDI, ha valorat la participació dels esquiadors destacant el bon nivell dels joves corredors participants en els Campionats del Món de Garmisch-Partenkirchen, tres d’ells catalans de la Federació Catalana d’esports d’Hivern (FCEH), i un basc format a la Vall d’Aran. El jove de Valldoreix Pol Carreras, que diumenge tancava la participació espanyola en l’Eslàlom del Mundial, ha destacat la importància de participar per guanyar experiència tot i no haver pogut acabar en l’exigent primer set.

Eduardo Roldán va realitzar una anàlisi de la participació espanyola en els Mundials assegurant que "És un llarg camí a seguim tenint per davant l’objectiu d’aconseguir medalles. Però l’important és que el camí triat és el bo. Seguirem en ell amb més ganes, més esquiadors joves amb talent i grans expectatives de futur". Eduardo Roldán, president de la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI), va valorar així la situació de l’esquí alpí espanyol només clausurar els Campionats del Món, que avui conclouen a l’estació alemanya de Garmisch-Partenkirchen.

En aquesta projecció de futur per a l’esquí alpí espanyol, Roldán va valorar especialment l’actuació dels més joves, tots ells formats a equips catalans, especialment Andrea Jardí de 20 anys (17ª en la Súper Combinada i 32ª al Gegant) i dels velocistes Ferran Terra i Paul de la Cuesta. "Andrea ha estat increïble. És molt jove i té molt talent i determinació. Pel que fa al Paul, l’he vist recuperat i anímicament molt fort, amb aquest temperament d’autosuperació tan important per competir al màxim nivell. Respecte el Ferran, té un clar esperit guanyador que ha demostrat en nombroses ocasions i la seva 16ª posició en Súper Combinada deixa clar que és a de l’elit". És precisament aquesta nova generació la que fa albergar bones dosis d’optimisme al president la RFEDI. "Aconseguir esquiadors de categoria internacional porta el seu temps. És un camí de llarg recorregut, en el qual estem. A Espanya no surten campions d’esquí en sèrie, com passa en altres països de l’arc alpí o Amèrica que destinen més recursos. Amb el pressupost actual de la RFEDI, hem de seguir treballant en aquesta direcció, perquè és la correcta. Hem de mirar a llarg termini i tenir clares les coses".

L’exemple del Mundial d’Snowboard FIS, celebrat el passat gener a la Molina, serveix a Roldán per fer paral·lelismes entre el surf de neu i l’esquí alpí: "El que vaig observar a La Molina em va agradar: un grup jove, cohesionat, amb reptes i esperit d’equip. Em va animar molt aquesta imatge. Tenim talents (els catalans Carlos Manich, Isaac Vergés, Anna Amor, o l’aragonés, Lucas Eguibar, entre d’altres) situats en la bona direcció i creixent constantment. Aquest és l’exemple a seguir".

 

Més informació a la web de la FCEH.