Final ISU Grand Prix 2015 a Barcelona, un èxit que es repeteix

La Federació Internacional de Patinatge (ISU) torna a apostar per Barcelona com a seu de la propera Final de l’ISU Grand Prix confirmant i valorant l’èxit de l’edició anterior. Serà el primer cop que una ciutat organitza dues vegades consecutives aquesta “Champions del gel”.

Després del gran èxit organitzatiu demostrat per la capital catalana durant la organització de la seva primera Final de l’ISU Grand Prix el passat mes de desembre de 2014, en que Campió del Món Javier Fernández va guanyar la plata, la International Skating Union (ISU) ha decidit que la capital catalana torni a acollir la Final de 2015 per segon any consecutiu. Aquesta és una decisió sense precedents ja que és el primer cop en 21 anys de història de la competició que una ciutat repeteix com a seu de la Final d’aquest circuit d’abast mundial, que és el tercer esdeveniment més important en el món del patinatge artístic sobre gel després dels Jocs Olímpics i els Campionats del Món.

El President de la FCEH, Oscar Cruz ha afirmat que “l’aposta de la ISU per Barcelona confirma l’èxit de l’edició anterior i és molt satisfactori que la ciutat torni a ser seu organitzadora d’aquesta Champions del gel, ja que Barcelona esdevindrà un any més el centre dels esports de gel mundial, la qual cosa ens tornarà a donar un gran impuls en la promoció i en la popularització dels esports de gel en general. Tornar a ser la seu de la Final de l’ISU Gran Prix és tot un honor i ho rebem com un reconeixement a tots els organitzadors per la gran tasca que van dur a terme el passat desembre de 2014, que va ser la primera ocasió que la ciutat acollia una competició d’aquest calat”. Cruz ha afegit que “l’aposta de l’Ajuntament de Barcelona pels Esports d’Hivern és clara, i el seu suport en l’organització de grans esdeveniments esportius com la Final de l’ISU Grand Prix és simptomàtic i diu del convenciment amb el qual afronta el repte Barcelona-Pirineu 2026”.

La Vicepresidenta d’esports de gel de la FCEH, Miren Uriarte, remarca que “és un orgull que la mateixa ISU hagi demanat que es celebri la competició a Barcelona expressament ja que mai s’havia celebrat una final en la mateixa ciutat dos anys seguits i representa un èxit per a la FCEH com a part del comitè organitzador i de la comissió executiva”. Considera també que “és una decisió molt important de cara als desenvolupament dels esports de gel en la ciutat, que esperem que ajudi al creixement de la cantera de patinadors d’artístic sobre gel catalans de la FCEH amb una important projecció de futur’. 

La força del voluntariat, element clau a Barcelona

Un equip compromès de 261 voluntaris van col·laborar en la organització de la primera Final de l’ISU Grand Prix a Barcelona, fet que es considera crucial per a l’èxit organitzatiu d’un esdeveniment esportiu d’aquesta magnitud i que va ajudar a seguir enfortint la imatge de Barcelona com a ciutat organitzadora de grans esdeveniments esportius. L’equip de voluntariat de la Final del Grand Prix també va participar en les jornades prèvies de gestió i preparació de l’esdeveniment.

Les felicitacions cap als organitzadors per part de totes les delegacions internacionals a la Final del Grand Prix 2014 van ser unànimes, ja que molts dels directius van reconèixer haver quedat meravellats especialment perquè aquesta era la primera ocasió en què la ciutat acollia una competició d’aquest calat. L’esdeveniment va tancar les seves portes amb una gran resposta i un gran reconeixement de tot el món, tant per part dels espectadors locals com dels estrangers.

L’edició de 2015 tindrà lloc del 10 al 13 de desembre

La passada edició de la Final de l’ISU Grand Prix de patinatge sobre gel va tenir lloc en una instal·lació temporal situada al Centre de Convencions Internacional de Barcelona i va comptar amb un aforament de 5.500 seients. Durant els tres dies de competició i la Gala d’exhibició, més de 25.500 persones van passar pel recinte del CCIB per gaudir del millor patinatge del moment en les categories Masculina, Femenina, Parelles i de Dansa. En aquesta edició 2015, que tindrà lloc del 10 al 13 de desembre, tornaran competir els sis millors esportistes que aconsegueixin la seva classificació durant les proves del circuit de l’ISU Grand Prix tant en la categoria Sènior com en la Júnior. 

Ciutats organitzadores de la Final del Grand Prix:

1995 – París (França)
1996 – Hamilton (Canadà)
1997 – Munic (Alemanya)
1998 – Sant Petersburg (Rússia)
1999 – Lió (França)
2000 – Tòquio (Japó)
2001 – Kitchener (Canadà)
2002 – Sant Petersburg (Rússia)
2003 – Colorado Springs (Estats Units)
2004 – Pequín (Xina)
2005 – Tòquio (Japó)
2006 – Sant Petersburg (Rússia)
2007 – Torí (Itàlia)
2008 – Goyang (Corea del Sud)
2009 – Tòquio (Japó)
2010 – Pequín (Xina)
2011 – Quebec (Canadà)
2012 – Sochi (Rússia)
2013 – Fukuoka (Japó)
2014 – Barcelona
2015 – Barcelona