Finalitza la Copa Catalana d’Esquí de Fons

La Temporada 2010-2011 ha deixat com a campió de la Copa Catalana al Club d’Esquí Puigcerdà. En la Copa Nins el Bellver ha aconseguit sumar més punts sobre la resta i s’ha proclamat campió d’aquesta temporada. 

Han passat quatre mesos des que vam donar el tret de sortida a la Copa Catalana d’esquí de fons a Baqueira Beret, fins que el passat 3 d’abril ens acomiadàvem de la temporada a Beret. Hi han hagut moltes curses pel mig i sobretot molt esforç per part dels corredors, però només els més constants i els més ràpids han aconseguit fer-se amb la copa final: la que s’aconsegueix amb suma de punts de cada cursa. 

Arriba l’hora d’acomiadar de la neu i premiar als guanyadors de la temporada 2010 – 2011. Dins la classificació general de la Copa Catalana el vencedor de la prova en categoria Sènior ha estat Sadurní Betriu (CEFUC), mentre que en dones ha estat Aloma Combalia (UES). En Cadet dones l’or ha anat a parar en mans de la fondista Marta Cester (ANEC), i Bernat Galcerán (PEC) se l’ha endut en homes. En la categoria Júnior I Ares Higuera (ANEC) i Cemi Cairat (CESJ) han estat els màxims campions de la categoria, precedits pels corredors del CEFUC Berta Morral i Òscar Jorba que s’han fet amb les primeres posicions en Júniors II. Arribats ja als Màsters, Piluca Gasch (Bellver) i Jaume Forcada (PEC) han estat els guanyadors de la categoria Màster I, mentre que en Màster II han estat els esquiadors Ana Isabel Zubeldia (Uzturre) i Gaspar Pellicer (CPA). En Màster III Conxita Cases i Toni Vicente (CENA) s’han imposat davant la resta, i en Màster IV ho han fet Carme Montilla (PEC) i Joan Canals (UES).

En la classificació final per clubs el Club d’Esquí Puigcerdà (PEC) ha estat el millor amb una suma de punts de 27.675,95, aconseguint una diferència abismal respecta la resta de clubs participants. La segona posició del podi se l’ha endut el Club d’Esquí de Fons Urgellet (CEFUC) 17.950 punts i el bronze ha anat a parar en mans de l’Aran Nòrdic Esquí Club (ANEC) que ha sumat 9.143,95 punts.

La Copa Catalana Nins també ha posat punt i final a aquesta temporada 2010-2011. Ha estat un any ple de competicions, on tot i que hi ha hagut alguna cursa anul·lada, res ha impedit que els fondistes practiquessin aquest esport. Dins la categoria Infantils I els guanyadors de la Copa Catalana han estat Rita Auladell (PEC) i Gral Sellés (Bellver), mentre que en Infantils II els campions han estat Laura Pellicer (Bellver) i Oriol Gasset (CESJ). María Sellés (Bellver) i Martí Forcada (PEC) s’han endut l’or de la categoria Benjamí, i en categoria Pollet se l’han endut els dos corredors del club Bellver Jana Sellés i Bernat Sellés. Els més petits en participar en el conjunt de competicions han estat els Bacteris, i en la classificació general Martina Sellés (Bellver) i Martí Beltran (CENA) s’han coronat campions d’aquesta categoria.

Ha estat un conjunt de jornades on finalment el club Bellver s’ha endut l’or d’aquesta temporada 2010 – 2011 amb un total de 12.525,25 punts. La plata ha anat a parar en mans del Club Esquí Puigcerdà (PEC), que en total ha sumat 8805,66 punts, seguit del Club Esquí Nòrdic Arp (CENA) amb 8.377,65, que s’ha fet amb el bronze.

Més informació al web de la FCEH – disciplines.