Finalitzen els Campionats d’Espanya d’esquí de fons a Candanchú

Els Campionats d’Espanya d’esquí de fons han conclòs aquest diumenge 27 de març a l’estació d’Osca de Candanchú. Ho han fet amb un nom que ha destacat per sobre de tots: el de Laura Orgué. L’esquiadora catalana se’n va amb quatre medalles d’or, una per cada prova en què ha participat.

També els seus companys de l’equip nacional han aconseguit triomfs o pujar a algun esglaó del podi, però cap ha igualat el pòquer de Orgué, que diumenge, amb els seus companys de delegació Sadurní Betriu i Vicenç Vilarrubla (un altre dels destacats en Candanchú), ha triomfat també en la prova de relleus mixtes.

Laura Orgué marxa d’aquests Nacionals amb les medalles d’or en relleus femenins, en 5 km tant de lliure com de clàssic, i en el relleu mixt. Orgué, formant l’equip Catalunya A al costat de Sadurní Betriu i el seu company en l’equip RFEDI Vicenç Vilarrubla, s’han imposat en el relleu mixt sobre 5 km amb un temps total de 41m21s. La medalla de plata ha correspost a l’equip A de la Federació Basca, compost també per internacionals, els germans Ioseb i Imanol Rojo costat de Maialen López, que va acabar a 2 minuts dels vencedors. El tercer equip en entrar a meta, ja a 2m44s, va ser el d’Andorra, format per Irineu Esteve, Laura Soulier i François Soulier. En quarta posició, i com a tercer equip espanyol en el podi nacional, es va classificar Aragó A amb una tripleta integrada per Jesús Labanda, Beatriz Blanes i Marc Puigdefábregas, que van entrar a 2m47s dels vencedors.

Com en les anteriors jornades, també s’han disputat proves corresponents a les categories inferiors, sempre en el circuit de la Tuca, que es troba a 1900 m d’alçada i que avui ha rebut els competidors amb temps ennuvolat, neu primavera i el termòmetre a zero graus C. El relleu cadet, també mixt, ha vist la victòria de l’equip de Catalunya integrat per Bernat Galceran, Marta Cester i Julen Armendaritz, amb un temps de 48m20s1.

Els relleus infantils han estat per gèneres. En ambdós casos els triomfs han estat per trios d’Aragó. En categoria masculina s’ha imposat Aragó A amb un equip format per Andrés Sánchez, Eduard Cubota i Martín Vigo, amb un temps total de 32m15s9. En la competició femenina, el conjunt aragonès estava format per Ane Gorostegui, Julia Ramon i Irati Izaguirre, que van emprar un temps de 37m50s5.

Aquests Campionats d’Espanya, celebrats conjuntament per la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI) i per la Federación Aragonesa, han suposat un nou èxit, tant de participació com organització, per l’esquí de fons nacional. En ells s’ha pogut veure en acció als millors fondistes d’Espanya (han estat tots els grans del primer equip RFEDI, que venien del Mundial d’Oslo) i la jove planter de diverses federacions, que han demostrat en Candanchú que cada dia estan més consolidats i que les nostres promeses apunten alt.

Més informació al web de la FCEH – disciplines.