Fins a 42 equips inscrits en el Pirena Advance 2011

La 21ena edició de la Pirena, la travessa del Pirineus en trineu i gossos, ha donat el tret de sortida. I ho fa carregada de novetatas que la consolidaran com la cursa de referència del múixing europeu.

Es tracta d’una ruta que continua fonamentant-se en valors com l’esportivitat, el respecte en la relació home-gos, la defensa del medi ambient i la promoció dels Pirineus com a actiu natural i econòmic.

Durant primera setmana de desembre s’han tancat oficialment les inscripcions que han formalitzat 42 equips. Una xifra que el director de la Pirena Advance, Pep Parés, considera “molt motivadora, especialment en aquests temps de crisi. Demostra que la nostra aventura segueix despertant un interès creixent que supera qualsevol obstacle”.

Seran 31 trineus, dels quals 5 amb gossos nòrdics, i 11 skijorers. De tots ells, 13 seran rookies, és a dir, disputaran la seva primera Pirena. Pel que fa a les nacionalitats, hi haurà 19 participants espanyols, 9 d’alemanys, 5 suïssos, 4 txecs i un representant polonès, un holandès, un finlandès, un francès i un eslovac. Entre els inscrits hi figura el vencedor de l’any passat, l’alemany Tom Andres, que segur viurà una nova intensa lluita amb el navarrès Íker Ozcoidi, guanyador de l’edició de 2009. Pel que fa a la resta d’espanyols, repetirà participació el madrileny Agustín González, múixer amb discapacitat, que de nou comptarà amb el suport del càntabre Jorge Ruiz. En total, 33 homes i 9 dones que hauran de superar 14 etapes pels Pirineus aragonès, francès, andorrà i català. L’activitat començarà el dissabte 22 de gener amb la presentació oficial dels equips i control veterinari a Saragossa, mentre que diumenge 23 ja es farà la primera etapa (La Partacua– Nieve de Aragón) de 26 km. La Pirena Advance 2011 es tancarà el 5 de febrer a La Molina, amb l’última etapa i la gran festa final amb la cerimònia de lliurament de premis.

Nou nom: Pirena Advance.

En aquesta edició, Pirena estrena també nou nom, ja que oficialment passa a denominar-se Pirena Advance. Una decisió presa pel suport explícit que Advance-experts en la nutrició animal i líders en alimentació per a gossos i gats a Espanya ha concedit en les últimes edicions a aquesta clàssica travessa. Un suport que es materialitza en aquest canvi de nom i que es visualitza durant tota la ruta. Advance és el patrocinador principal d’una cursa que repeteix en el calendari gràcies també al suport d’altres patrocinadors i col·laboradors, així com per l’acompanyament per part de les institucions i les estacions d’esquí per on fem ruta.

Nova pàgina web

Una altra de les novetats d’aquesta edició és la posada en marxa d’una nova pàgina web per seguir el dia a dia de la cursa: Itinerari, resultats, fotografies, notícies, consells per tenir cura dels gossos, tot té el seu espai en un web que serà d’obligada visita per poder seguir la Pirena Advance de 2011.

 

Informa Pirena