Gabriel Gorce obre Sotxi amb un 7è lloc en el Descens


L’esquiador d’esquí alpí català amb deficiència visual Gabriel Gorce va acabar 7è en el Descens dels Jocs Paralímpics de Sotxi celebrat dissabte dia 8 de març, en la categoria de discapacitats visuals. Diumenge va caure en la prova de Súper Gegant.  

Gorce va aconseguir finalitzar la baixada en un temps d’1:24.59, a un segon i mig de les medalles. La victòria se la va endur el basc Jon Santacana (1:21.76), que va estar acompanyat en el podi per l’eslovac Miroslav Haraus (1:22.01) i pel canadenc Mac Marcoux (1:23.02). Santacana, després de recuperar-se d’una operació de tendó d’Aquil·les, a principis de setembre, ha pogut revalidat el seu or paralímpic.

Gorce, que competeix amb el guia Arnau Ferrer, va disputar diumenge 9 de març la prova de Súper Gegant, que va ser una prova accidentada per al menys un terç dels participants que van caure, entre ells, en Gabri. El català torna a competir demà en la Súper Combinada on intentarà millorar la seva 8a posició aconseguida als Jocs Paralímpics de Vancouver 2010.
 

Gabriel Gorce

Esquiador d’esquí alpí català que pertany al Club Esquí Once de la Federació Catalana d’Esports per Cecs que s’ha guanyat la classificació per a participar en aquests Jocs Olímpics Paralímpics d’Hivern de Sotxi 2014 a totes les proves: Eslàlom, Gegant, Súper Gegant, Súper Combinada i Descens. Gabriel Gorce ja va competir als Jocs Paralímpics de Vancouver 2010 aconseguint les següents marques: 8è classificat en Súper Combinada, 10è classificat en Gegant i 14è classificat en Súper Gegant. A més, entre els seus millors resultats esportius destaquen el 1è lloc assolit a l’Eslàlom de la Copa d’Europa celebrada a La Molina el 2009, el 3er podi aconseguit a la prova de Súper Combinada de la Copa del Món el 2012 i el 4rt lloc a la prova de Gegant del Campionat del Món de La Molina el 2013.

Enllaços relacionats
Calendari Jocs Paralímpics d’Hivern
@JJOORtve