Garai, Oller (Alpí), Torelló (Snow) i Gabara (Gel) estaran al FOJE 2015

Catalunya tindrà quatre representants en el Festival Olímpic de la Joventut Europea 2015 a Vorarlberg i Liechtentein. 

Els esportistes de la FCEH Aingeru Garai i Anna Oller (esquí alpí), Fiona Torelló (snowboard) i Aleix Gabara (Patinatge artístic sobre gel) han estat seleccionats per a participar en el Festival Olímpic de la Joventut Europea (FOJE) que es celebrarà a Vorarlberg i Liechtentein del 25 al 30 de gener. Aquest esdeveniment esportiu ha estat creat pels Comitès Olímpics Europeus (EOC), amb el propòsit de difondre entre tota la joventut Europea els principis i valors de l’Olimpisme. Jaca va ser seu d’aquest festival el 2007.

Es tracta d’una manifestació esportiva orientada a esportistes d’alt nivell de les categories més joves. D’aquesta manera participen en aquesta competició, que se celebra bianualment en les seves edicions d’estiu i hivern, esportistes que segurament en un futur seran protagonistes de l’esport mundial.

Classificatòries neu

Les classificatòries d’alpí es van realitzar el 21 de desembre a l’estació catalana de Baqueira Beret, i van participar un total de 22 corredors, tots ells pertanyents als tres Centres de Tecnificació d’Espanya (Sierra Nevada, Jaca i Vall d’Aran), a més de la Federación Madrileña de Deportes de Invierno i del Club català CAEI. En fons inicialment es va plantejar que la Copa d’Espanya de Linza (21 desembre) i la Copa d’Espanya de Puigcerdà (8 de gener) fossin les proves que s’utilitzarien per criteri de selecció del FOJE i de la sortida a Copa d’Europa a Campra (SUI), però degut a la cancel·lació de la competició de Linza, ha estat la Copa d’Espanya Naut Aran (que es va córrer diumenge passat dia 21 de desembre a Beret) la que s’ha agafat com a referència. 

Enllaços relacionats
Web coe