Gerard Figueras impulsa l’augment dels ajuts de Generalitat i Diputació al programa Esport Blanc Escolar.

El Govern català -de la mà de la Secretaria General de l’Esport- i la Diputació de Lleida incrementaran la seva implicació en el programa Esport Blanc Escolar i assumiran la part principal de les despeses de transport dels alumnes, que fins ara han costejat els consells comarcals.

Ho ha anunciat el nou flamant Secretari General de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, que el passat dijous 14 d’abril va fer la seva primera jornada de treball amb institucions i clubs de l’Alt Pirineu. La visita va començar al Consell Comarcal de l’Alt Urgell, on el secretari general es va reunir amb el president alturgellenc, Jesús Fierro, i l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, entre d’altres. En la trobada, Gerard Figueras va fer una valoració positiva de la implantació del programa Esport Blanc Escolar, que actualment ja abasta 9 comarques de muntanya. Aquest hivern hi han participat més de 850 escolars -189 de l’Alt Urgell- i un total de 22 escoles. Davant d’aquest increment, els consells comarcals havien demanat una major aportació de la Generalitat, que ara, a través del Secretari d’Esport del Govern, hi ha donat resposta.

Els infants inclosos en Esport Blanc Escolar han fet aquest hivern 8 sessions (3 d’esquí nòrdic, 3 d’esquí alpí i 2 de surf de neu) dins el seu horari lectiu de 3r i 4t de Primària. El projecte també és ben valorat per aquestes mateixes escoles i les estacions d’esquí.

El president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, va agrair l’aposta de la Secretaria General de l’Esport per aquest programa, que vol contribuir a fomentar tant l’afició pels esports d’hivern com l’aparició de nous esportistes d’elit en aquells centres escolars que tenen la neu més prop, territori que s’exén des de l’Aran fins al Ripollès.

En la visita al Consell Comarcal, Gerard Figueras va elogiar el potencial i la diversitat de la Seu, tant pel que fa a la competició com a la pràctica de tota mena d’esports. L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, va agrair el suport del Govern als principals esportistes, clubs i esdeveniments de la ciutat i va refermar l’aposta per vincular la ciutat a aquest àmbit, tant per les instal·lacions esportives de què disposa com per l’entorn natural. Batalla també va parlar amb el Secretari General de la preparació de dos grans esdeveniments com són el Congrés Europeu d’Esport i Natura, durant el setembre del 2017, i dels Campionats del Món de Piragüisme d’Aigües Braves, l’any 2019.

Redacció: Santi Capellera i Rabassó.