Gorce i Ferrer fan 5ens en la primera jornada de Copa del Món IPC

Del 8 a l’11 de gener, La Molina, estació propietat del Grup FGC, un any més és la seu de la Copa del Món d’esquí alpí per a persones amb discapacitat. Han participat 64 esquiadors de 15 països diferents, entre ells 5 espanyols, entre els quals destaquen els medallistes paralímpics amb discapacitat visual Gabriel Gorce-Arnau Ferrer i Jon Santacana-Miguel Galindo, que van acabar en 5a i 6a posició, respectivament, en la primera jornada de competició.

El matí del dijous 8 de gener es va disputar el primer eslàlom (SL) de Copa del Món d’esquí alpí de l’International Paralympic Committee (IPC) per a persones amb discapacitat física o visual.

En la categoria Discapacitat Visual Dones, l’espanyola Ana Maria Selvi, amb la guia Ester Noguera, es va proclamar campiona, seguida de la belga Marie-Morgane Dessart, a + 4.68, guiada per Alain Struman.

En SL Dones Dempeus, l’or se va ser per a la francesa Marie Bochet, seguida a +7.23 per l’alemanya Andrea Rothfuss, en segona posició, i la russa Inga Medvedeva, tercera (+11.17). La corredora espanyola Ursula Pueyo va acabar en 6a posició.

En la categoria SL Dones en Cadira, les alemanyes Anna Schaffelhuber i Anna-Lena Forster van quedar en 1a i 3a posició, respectivament. La austríaca Claudia Loesch es va dur la plata a +1.97. Forster va acabar a +4.98 de la primera.

En la categoria masculina del SL Discapacitat Visual Homes, el rus Valerii Redkozubov es va emportar l’or, guiat per Evgeny Geroev. En segon lloc, a +2.13, Miroslav Haraus passava línia de meta guiat per Maros Hudik, i el canadenc Mac Marcoux, amb Bj Marcoux, va ser tercer (+2.43). Gabriel Gorce-Arnau Ferrer i Jon Santacana-Miguel Galindo van acabar en 5a i 6a posició, respectivament, i Diego Guerrero-Alfonso Rodríguez es va col·locar en 9a posició.

Alexey Bugaev (Rússia) ha coronat el podi de SL Homes Dempeus, seguit pel també rus Alexander Alyabyev a +2.05 i l’austríac Thomas Grochar a +2.39.

En SL Homes en Cadira, Thomas Nolte (Alemanya) ha estat el primer classificat. En segon lloc a +2.83 s’ha col·locat el japonès Takeshi Suzuki i tercer, a +3.23, Dino Sokolovic (Croàcia).

Quatre dies de competició

A partir d’avui i fins al 11 de gener, la Molina acull més de 50 esportistes vinguts d’arreu del món per disputar aquesta competició internacional d’esquí alpí en la modalitat d’eslàlom. Les proves es disputen dijous i divendres a Comella i en l’estadi de Roc Blanc dissabte i diumenge

A la Copa del Món participen cinc esportistes espanyols, entre ells el campió paralímpic Jon Santacana, amb el seu guia Miguel Galindo. L’esquiador espanyol amb discapacitat visual va participar en quatre Jocs Paralímpics d’Hivern i va obtenir un or i una plata en els de Sochi’14. Una altra participació esperada és la de Gabriel Gorce, amb el seu guia Arnau Ferrer, que també va competir en els Jocs de Vancouver’10 i Sochi’14 i va aconseguir el bronze en els últims.

També disputen la prova esquiadors d’Alemanya, Àustria, Canadà, França, Gran Bretanya, Itàlia, Japó, Nova Zelanda, Rússia, Croàcia, Suïssa, Bèlgica, USA, Eslovàquia i Xile.

Avui dia 9, Clínic Öhlins a La Molina

El 9 de gener el Club ITC i Play and Train organitzen el primer Clínic Öhlins durant la celebració de la Copa del Món. Es tracta d’unes jornades tècniques que desenvolupen la innovació i l’estudi de l’esquí adaptat i estan enfocades a esquiadors discapacitats i entrenadors que busquen millorar el seu rendiment amb l’objectiu d’equiparar-se a esportistes de primer nivell d’altres nacionalitats. Sota les ordres del director tècnic Juan Martínez i l’esquiador Paralímpic Edu Carrera, esquiadors discapacitats, professors i entrenadors podran participar en l’activitat per 60 €, amb el forfet inclòs. Per a més informació mariona@playandtrain.org.

Campionats del Món Per-a-Snowboard al febrer a La Molina

Del 22 de febrer fins a l’1 de març, la Molina acollirà la competició més important després d’uns Jocs Paralímpics, els Campionats del Món. Entre les dates marcades, els millors atletes es reuniran a l’estació per competir en les diverses modalitats de la disciplina de surf de neu. La temporada passada, la Molina va ser la primera estació a acollir una Copa del Món Per-a-Snowboard i aquest any té el privilegi d’acollir els Mundials.

La Molina, exemple d’accessibilitat

L’estació ceretana del Grup FGC, des de fa molts anys, aposta per donar un espai a aquelles persones que tenen dificultats de mobilitat o discapacitat visual per fer esport i gaudir de la neu. La seva mostra més clara és la gran quantitat de carreres internacionals que ha acollit i que va culminar el 2013 amb els Campionats del Món de Alpí.

És una de les tres estacions d’esquí de Catalunya reconeguda per l’Agència Catalana de Turisme com a impulsora de l’esport i el turisme adaptat. Gràcies a l’acord amb la Fundació Johan Cruyff, La Molina té el Centre d’Esport Adaptat de l’estació. Des del punt de vista de la gestió, l’empresa Play and Train es dedica a promoure l’esport, tant d’hivern com d’estiu, per a les persones amb discapacitat visual o mobilitat reduïda. Amb tot això, i amb els seus anys d’experiència, La Molina s’ha convertit en un referent mundial i una mostra és el premi que atorga l’Associació Internacional per a Instal·lacions Esportives i Recreatives (IAKS) i que l’any 2009 va distingir a l’estació del Grup FGC.

Programa Copa del Món IPC d’esquí alpí

Divendres 09.01.15           10.00 h SL

                                        14.30 h Ceremònia de lliurament de premis

15.00 h Reunió d’equip

Dissabte  10.01.15           10.00 h SL

                                        14.30 h Ceremònia de lliurament de premis

                                        15.00 h Reunió d’equip

Diumenge 11.01.15           10.00 h SL

                                        14.30 h Ceremònia de lliurament de premis

                                        Dia de sortida

Les proves es poden seguir en directe per streaming a http://bit.ly/LaMolina-WC-IPC