Gran èxit de la primera edició del Welcome Winter Llívia 2011

Els passats dies 30 i 31 d’octubre la Vila de Llívia es va convertir en la capital de la neu.

 

Un esdeveniment únic, organitzat pel Club Esquí Llívia i amb suport incondicional de l’Ajuntament de Llívia, el Welcome Winter Llívia 2011 va aconseguir aglutinar els esportistes i aficionats de la neu, els empresaris, i els vilatans de la comarca al voltant de la neu. L’esdeveniment, amb un horari previst de 15 a 22 h, es va haver d’avançar a les 10 del matí tots dos dies per la gran afluència de públic.
El “somni d’una nit d’estiu”, com el va anomenar el president del Club d’Esquí Llívia, o la  “proposta d’un regidor, ambiciosa, però no impossible”, que va descriure l’alcaldessa de Llívia es van fer realitat aquest pont de Tots Sants gràcies a l’esforç, la professionalitat i la implicació d’un gran equip humà.

 

Tot va començar el diumenge amb una taula rodona promoguda pel director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Joan Gaubí, i l’alcaldessa de l’Ajuntament de Llívia, Sílvia Orriols, on van seure per primer cop junts els directors de les estacions de Font Romeu-Pyrènèes 2000, Puigmal 2900, Formiguères, Porté-Puymorents, La Quillane, Les Angles, Espace Cambre D’Aze, Masella i La Molina per tractar estratègies econòmiques comunes transfrontereres.

 

Diumenge i dilluns al matí, després de moltes dies de treball, un dels carrers més emblemàtics de la Vila, es va convertir en una pista d’esquí, on es van fer diferents curses (eslàlom i freestyle) i es va obrir al nombrós públic perquè poguessin fer les primeres esquiades. Ni la pluja del diumenge a la tarda va impedir que la gent practiqués el seu esport preferit.

 

Mentrestant, el camp de futbol de la vila es va transformar en el magnífic Village del Welcome Winter. El visitant va poder informar-se de les novetats de la temporada de les estacions d’esquí tant de la Cerdanya Catalana com Francesa, i de les principals marques del sector que es van implicar des del primer moment. La presència de les institucions van tancar el Village amb 28 expositors del sector de la neu.

 

Però l’eix central de l’atenció a la zona del Village va ser en tot moment el Big Airbag, un gran salt que acabava en un matalàs gegant, pel quan van lliscar una i altra vegada esquiadors i surfistes agosarats.

 

Tot aquest esdeveniment es va completar amb una important graella d’activitats paral·leles, com el sorteig de material, desfilada de roba d’esquí, exhibició de Pirena, música de la discoteca Sena, sortides del Nordik Wlaking, entre d’altres.

 

El balanç que van fer tots els assistents: organitzadors, empresaris dels estands i administracions i organitzacions implicades va ser el mateix: un èxit. En total, més de 6.000 persones els dos dies, un públic sobretot familiar i molts raiders. Al voltant de 450 persones van poder baixar per les pistes en les diverses competicions. L’empenta, la professionalitat i la sinergia que hi va haver ho van fer possible.

 

Ara, tots esperen ja el començament de la temporada… i per a l’any vinent, la segona edició del Welcome Winter Llívia.