Gran final de festa de la Pirena Advance a La Molina

Amb una gran festa popular a La Molina s’ha tancat  l’edició 2011 de Pirena Advance. Centenars de persones s’han apropat fins a l’estació degana per viure l’última etapa de la ruta. Una etapa que ha acabat sent d’exhibició i que ha conclòs amb uns podis simbòlics on els mateixos múixers i skijorers han escollit als seus vencedors. Un reconeixement als companys que no han ocupat les primeres posicions durant la carrera però que sí s’han guanyat el respecte i l’afecte dels altres participants. Així, s’ha vist al podi d’skijoring a José Manuel Varela (Ferventia), Erik Fuhrmann (Freemushing Ecoimpress) i al jove Víctor Carrasco (Tuga Activi Wear), que ha sigut un dels més aplaudits. També han rebut el particular homenatge dels seus companys els múixers Bartek Giewont (Gaes/Golden Eagle), Manuel Pérez (Vitaldent) i el tàndem format pel càntabre Jorge Ruiz i el madrileny Agustín González (MRW Mascotes). Un equip especial que integren González, un múixer amb discapacitat, i Ruiz, un múixer amb llarga experiència.    

Aquests premis han  sigut el preàmbul de la gran festa per als guanyadors d’aquesta 21ª edició de Pirena. L’alemany Tom Andres (Gaes/Jsera) ha pujat al punt més alt del podi de trineus per segona vegada consecutiva. Una victòria que ha assaborit especialment ja que li ha posat les coses molt difícils el seu compatriota Ullrich Kuhn (Advance). Ha completat el gran podi d’honor el navarrès Íker Ozcoidi (Gaes/Ternua), que ha estat el millor espanyol per davant del català Kiko Vallespí (Acana/Terres de l’Ebre). Molt aplaudits han sigut també els tres primers classificats en la categoria de gossos nòrdics. Victòria final per a la suïssa Sibylle Marthy, per davant de Lázaro Martínez (Lazaro’s Team/Prullans.net) i del càntabre Jesús Martínez.

Podi final íntegrament femení en la categoria de skijoring. Radiant rebia el seu trofeu de guanyadora la txeca Jana Porubska (Gaes), a qui el seu braç en cabestrell no ha impedit festejar la seva tercera victòria a la Pirena amb cava. Això sí, amb l’ajuda del guanyador del Dakar, Marc Coma, que ha sigut un dels convidats a aquesta festa. Porubska ha compartit podi amb la suïssa Pia Rutishauser i l’alemanya Karin Gruber-Pestel (Happy Dog).

La festa de tancament d’aquesta edició de Pirena Advance ha sigut multitudinària i plena d’emocions. Hi ha estat presents els pilots del Dakar Marc Coma i Joan Pedrero, així com el nou secretari general de l’esport de la Generalitat, Iván Tubau. Com tots els assistents han pogut gaudir de les nombroses activitats que s’han organitzat durant tot el matí com una batucada o una exhibició d’agility que han fet les delícies de tots els assistents.

Més informació al web de la FCEH – disciplines.