Gran participació al 15è Picarol de Neu

Aquest cap de setmana el circuit d’esquí alpí d’Alevins de la FCEH ha fet parada a l’estació ceretana de la Masella amb el 15è Picarol de neu, la 5a prova de l’AudiQuattroCup

Set dies després d’imposar-se a La Molina en dues de les quatre disciplines de l’AudiQuattroCup 2011, el Club Alpí Núria Masella Cerdanya (CANMC) va tornar a demostrar que és un dels equips punters de la demarcació de Girona. Si al Trofeu Pista! Pista! els ceretans ja van aconseguir col·locar dos esquiadors com a guanyadors de l’aleví masculí I i de l’aleví femení II, dissabte van millorar la marca a Masella. Aquest cop, Victoria Cubiña (aleví I femení), Mauro Rovira (aleví I masculí), que va encadenar la segona victòria seguida després de la de la setmana passada a La Molina; i Samantha McClellan (aleví femení II) van pujar al calaix més alt del podi del 15è Trofeu Picarol de Neu, organitzat pel Club Esquí Terrassa. La Molina Club d’Esports (LMCE) va aconseguir la darrera victòria, en aquest cas per a Adrián Tortajada a aleví II masculí.

Ja des de la primera baixada, els joves esquiadors van fer-se seva la pista de la Davallada, que presentava un estat immillorable en quantitat i qualitat de la neu. Amb un traçat similar al d’anys anteriors (una de les novetats va ser veure acabar la cursa ben bé al final de la pista), els quasi 300 joves corredors van demostrar ganes de competir, mentre entrenadors i espectadors seguien les evolucions al petit village muntat per Audi, Llet Nostra, Veri, Intersport i Atomic a la part final de la pista, acompanyats d’un sol i una temperatura molt agradables.

Ningú es va voler perdre tampoc la festa de la tarda al pavelló d’Alp, amb l’entrega de les característiques rèpliques de picarol i els trofeus als guanyadors. Una festa amenitzada amb música, tallers i d’altres sorpreses que van fer les delícies de grans i petits.

Sistema millorat de cronometratge

El Picarol de Neu també va servir per a què el circuit AudiQuatroCup estrenés un nou sistema de cronometratge en temps real, oferit per un expert en la matèria, Toni Monterde. Gràcies a un ordinador i a una pantalla de plasma ubicada a peu de pista, els corredors i els assistents a la prova poden veure els resultats de la carrera actualitzats a l’instant, igual que la classificació. La Amics de Montgarri, el 5 de març a Baqueira Beret, serà la pròxima estació en la que es podrà seguir la carrera amb la tecnologia live.

Classificacions

Aleví I femení

1era – Victoria Cubiña del CANMC

2ona – Claudia Blanco del LMCE

3era – Laia Torras del CEAC

 

Aleví II masculí

1er – Mauro Rovira del CANMC

2on – Marc Vilalta del LMCE

3er – Martí Torrades del MLEC

 

Aleví II femení

1era – Samantha McClellan del CANMC

2ona – Ariadna Moreno del CANMC

3era – Martina Krattli del MLEC

 

Aleví II masculí

1er – Adrián Tortajada del LMCE

2on – Joan Gorgues del LMCE

3er – Aleix Sellol del CANMC

 

Vallter 2000 i el Trofeu Marmota

El Ski Club Camprodon agafa el relleu del CET com a club organitzador del circuit AudiQuattroCup. Serà el proper 27 de febrer, per celebrar el Trofeu Marmota que va quedar suspès el darrer 30 de gener. La prova és puntuable per a la lliga de clubs de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) i, com totes les curses de l’AQC, un aparador de luxe per seguir de ben aprop les evolucions de l’esquí de base de casa nostra.

El calendari

El circuit arriba gairebé al seu equador.

– Diumenge 27 de febrer – Vallter 2000

– Dissabte 5 de març – Baqueira Beret (*)

– Diumenge 6 de març – Baqueira Beret

– Dissabte 19 de març – Masella (*)

– Diumenge 20 de març – Grandvalira (*)

– Dissabte 9 d’abril – Candanchú (*)

 

 (*) Organització de la festa d’entrega de premis.

Calendari pendent d’aprovació Federativa. Poden variar les dates i estacions.

 

Més informació al web de la FCEH www.fceh.cat