Grans resultats dels corredors catalans en la 1a Fase de la Copa d’Espanya U14-U16 Audi a Sierra Nevada

foto

Aquest passat cap de setmana 13, 14 i 15 de gener es va celebrar la 1a Fase de la Copa d’Espanya Audi U14-U16 a Sierra Nevada. La pista Prado de las Monjas va ser l’encarregada d’acollir als joves corredors d’entre 12 i 15 anys que van competir en proves d’eslàlom, gegant i supergegant.

Hi havia una quarantena de corredors catalans en competició i molts d’ells van dur a terme una gran actuació. De fet, trobem corredors amb llicència catalana en tots els podis.

La competició va arrancar divendres amb dos supergegants, tant en categoria masculina com femenina. El primer supergegant que es va disputar va tenir protagonisme català en categoria masculina. En Tomàs Barata del CEVA (52.88) va ser el campió en U14 i en Guillem Bosch del S.C.C (54.08) ho va ser en la categoria U16. La segona posició del podi també va ser pels catalans Iu Vidal del LMCE (53.45) en U14 i Jan Isern del GRANUEC (52.31) en U16. Les noies per la seva part, també van pujar al podi. Nina Martínez del LMCE (56.22) i Victoria Cubiña del GRANU (54.08) van ser les encarregades de tancar el podi, sent terceres de les categories U14 i U16 respectivament.

El segon supergegant també va tenir presència catalana. Pel que a la categoria U14 es refereix, la Nina Martínez (56.65) va escalar una posició respecte al primer supergegant i va quedar segona. L’Iu Vidal (54.88) en canvi va ser tercer. En categoria  U16 la victòria va ser altre cop per en Guillem Bosch (52.69), mentre que en Jordi Costa del CANMC (52.79) i en Jordi Triulzi del LMCE (53.01) van quedar segon i tercer respectivament. La Lisa Vallcorba del CEVA (54.74) va pujar al segon calaix del podi en la seva categoria.

Guillem Bosch. Foto: RFEDI/ Alejandro Molina García

Dissabte va ser el torn de les proves de gegant. En categoria U14 l’Iu Vidal el dia anterior ja havia fet un segon i tercer lloc, per treure’s l’espineta havia de guanyar. Així ho va fer, va ser campió del gegant del dissabte en la seva categoria (1:48.47). L’Eugenia Brotons del CEVA (1:52.87) i la Patricia Escolar-Noriega del CAEI (1:52.99) van quedar segona i tercera respectivament. Pel que fa a la categoria U16 el podi masculí va ser copat també per catalans. En Guillem Bosch (1:45.28) es va penjar una tercera medalla d’or pujant al calaix més alt del podi, mentre que en Jordi Triulzi (1:46.36) va penjar-se una segona de plata. En Jordi Beascoechea del LMCE (1:47.40) va quedar tercer. La Jana Suau del CAEI (1:51.47) va ser la tercera classificada de la seva categoria.

Les proves d’eslàlom van tancar la jornada de competicions del diumenge on l’Iu Vidal va tornar a guanyar en la seva categoria (1:36.90). L’Eugenia Brotons del CEVA (1:42.18) va quedar tercera en la categoria U14. Els nois i noies catalans d’entre 14 i 15 van ser els clars dominadors de la prova. Pel que a la categoria femenina es refereix la Lisa Vallcorba (1:37.22) aquesta vegada va ser la vencedora de la prova, mentre que la seva companya del CEVA, l’Arrieta Rodriguez (1:40.20), va ser segona. L’Ana Vidaor del CAEI (1:40.48) va quedar tercera. El podi masculí el van conformar en David Eseverri del CAEI (1:34.40) i dos companys de l’equip LMCE, en Jordi Beascoechea (1:34.73) i l’Aleix Sellol (1:34.88)  van quedar segon i tercer respectivament.

Lisa Vallcorba. Foto d’arxiu: FCEH/@photoset.es

La Copa d’Espanya Audi U14/16 s’acomiada fins al 24 de febrer, quan se celebrarà la segona fase a la Molina. La copa d’Espanya conclourà el 24, 25 i 26 de març a Cerler.