Homenatge a la dona per la seva contribució al món de l’esport

Avui la dona i el món de l’esport han tingut presència en els mitjans de comunicació a causa de la celebració del Dia Internacional de la Dona. Són moltes les dones que al llarg de la història dels diferents esports han aconseguit èxits esportius i profesionals dins de les seves especialitats. Avui hem seleccionat un article que fa menció a algunes d’aquestes esportistes i que serveix d’homenatge al conjunt de dones, moltes d’elles anònimes, que han fet i continuant fent, molt per l’esport.

El diari esportiu Marca publica Ellas dan el golpe. L’article fa un homenatge a algunes de les esportistes espanyoles que han aconseguit medalles, han arribat a guanyar premis prestigiosos o han desenvolupat feines com a gestores, entrenadores o directores de clubs i/o entitats esportives. Edurne Pasaban, l’esquiadora Lindsey Vonn, l’esquiadora cega Verena Bentele, la ciclista Jeannie Longo, i moltes més, són algunes de les esportistes de referència que apareixen en aquest reportatge. Esperem veure en un futur pròxim els noms de les nostres dones d’esports d’hivern. 

Per la seva banda, el Comitè Paralímpic Internacional (IPC) d’Esquí Alpí també s’ha sumat a l’homenatge de la dona en l’esquí alpí recordant que un dels seus objectius més importants és augmentar el nombre de dones en l’esport. Fins ara, aquesta temporada, en les més de vint competicions d’Esquí Alpí de l’IPC, només al voltant d’una quarta part dels atletes han estat dones.Sylvana Mestre, representant del Consell d’Esports de l’IPC per a l’esquí alpí, diu en aquest reportatge que la falta de dones és un motiu de preocupació que el comitè tècnic esportiu tractarà en la reunió de la primavera. Mestre destaca la importància del desenvolupament de base, però reconeix que l’esquí en un nivell d’elit no és fàcil per a ningú. "És car, requereix enormes compromisos de temps i un munt de viatges a les competicions. A més d’això, s’han de tenir en compte les exigències addicionals de la llar i la família que sovint l’assumeixen les dones".

En aquest mateix article, Alèxia Tauler, entrenadora de l’Equip d’Esquí Alpí Espanyol, fa una crida a les dones: "M’agradaria animar a les dones perquè es converteixen en entrenadores. És una feina molt bona sobretot si t’agrada l’esport i l’ensenyament".

Al voltant del món de les dones i de l’esport paralímpic, Alison Bombadier, entrenador de l’equip australià paralímpic d’esquí alpí, diu que és molt important tenir entrenadores dones com a model a seguir entre les nenes i també entre els nens. Bombadier considera que veure a les dones ocupant i desenvolupant posicions fortes pot arribar a canviar la seva manera de veure la desigualtat entre homes i dones.