Homenatge al periodista Albert Pardo en el Gran Premi Internacional FIS Barcelona-Pirineu

Els dies 17 i 18 de desembre La Molina acull les proves d’eslàlom de la prova del Gran Premi Internacional FIS Barcelona – Pirineu on se celebrarà el Memorial Albert Pardo. I per altra banda, els dies 19 i 20 l’estació Gran Pallars Espot acull les proves de gegant també del GP Internacional FIS Barcelona Pirineu. Uns esdeveniments organitzats per la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) i la Real Federación Española Deportes de Invierno (RFEDI).

Quatre dies de competicions dins el marc FIS (Federació Internacional d’Esquí) i les primeres proves de la 28a lliga Catalana absoluta, juvenil i Challenge d’esquí alpí que tancarà temporada el mes d’abril a l’estació de Vallter amb un paral·lel després de 16 competicions repartides entre gegants i eslàloms per tot el Pirineu Català i Andorrà.

Unes carreres a les estacions ceretana i pallaresa on compartiran escenari joves catalans acabats d’aterrar a la categoria juvenil i que inicien temporada esperant que les baixes temperatures dels propers dies permetin tenir uns estadis en perfectes condicions. Durant els dies 17 i 18 estan previstes les proves FIS d’eslàlom destinades a les categories juvenil I i II (dia 17) i juvenils I i II i també sèniors (dia 18) en homes i dones que corresponen al Memorial Albert Pardo dins del Gran Premi Internacional Barcelona-Pirineu. El Memorial Albert Pardo, vol elevar la feina de tota una vida vincula a l’esport durant aquests dos dies de competicions a La Molina.

I els dies 19 i 20 estan programades les proves de gegant en categoria juvenil I i II (dia 19) i a més juvenil I i II i també sènior (dia 20) en homes i dones del mateix Gran Premi a Gran Pallars Espot. S’espera la participació de més de 150 esquiadors espanyols, andorrans i francesos.

Una vida vinculada als esports d’hivern

Albert Pardo va ser un periodista del Mundo Deportivo molt vinculat professionalment i de manera personal als esports d’hivern que va morir la passada temporada amb motiu d’una malaltia coronària. La Lliga Catalana d’Esquí Alpí celebrarà aquesta temporada la seva 28ª edició, fet que la converteix en el circuit d’esquí alpí per a Juvenils i Sèniors amb més història del panorama estatal. És per això que cobra especial importància el fet de dedicar dues de les curses d’aquesta competició a un periodista que estimava els esports d’hivern i que, des de la més absoluta discreció, sempre va intentar que l’esquí alpí fos al diari on va treballar gran part de la seva vida per tal que tingués la repercussió deguda. L’Albert va treballar a Dicen, 424, El Periódico, Mundo Deportivo i al programa Temps de Neu de TV3. Va ésser una referència en el seu terreny i va cobrir Jocs Olímpics d’Hivern i Mundials d’esquí alpí, creant escola amb els seus amplis coneixements de les especialitats hivernals i la imparcialitat que caracteritzava als seus textos. Aquesta cursa de juvenils ha de servir perquè els joves coneguin la seva trajectòria i els que el varem conèixer ens reunim un parell de dies amb el seu record presidint unes jornades de neu, el que més li agradava.

 

Programa

LA MOLINA – GP INTERNACIONAL FIS BARCELONA PIRINEU MEMORIAL ALBERT PARDO (17 i 18 de desembre)

16.12.2010: Confirmació inscripcions 19:30 h.

Sorteig de dorsals a les 20:00 h. a l’Edifici Pícnic de La Molina

 

17.12.2010   La Molina  Slalom      categoria Masculina      NJR     

17.12.2010   La Molina  Slalom      categoria Femenina      NJR

18.12.2010   La Molina  Slalom      categoria Masculina      FIS

18.12.2010   La Molina  Slalom      categoria Femenina      FIS

 

18.12.2010 Repartiment de Premis – Premi especial al primer classificat de cada categoria i

botifarrada popular per gentilesa de «Mundo Deportivo»

 

GRAN PALLARS ESPOT – GP INTERNACIONAL FIS BARCELONA- PIRINEU (19 i 20 de desembre)

19.12.2010  Espot  Giant Slalom    categoria Masculina      FIS

19.12.2010  Espot  Giant Slalom    categoria Femenina      FIS

20.12.2010  Espot  Giant Slalom    categoria Masculina      NJR

20.12.2010  Espot  Giant Slalom    categoria Femenina      NJR