I Torneig de Pond Hockey de Meranges a l’Estany de Tarterès

S’ha disputat aquest diumenge 29 el I Torneig de Pond Hockey de Meranges – Cerdanya, el primer que es disputa a l’estat espanyol des de fa 54 anys. El lloc escollit ha estat l’Estany de Tarterès, un estany a més de 2.200 m d’altitud i ubicat al terme municipal de Meranges (La Cerdanya).

Sobre el gel de Tarterès es va veure evolucionar fins a 25 jugadors de nacionalitats tan diverses com Eslovàquia, República Txeca, Rússia o els Estats Units, alguns d’ells dins del grup de millors jugadors de la Lliga TOP6 d’hoquei gel estatal.

D’altra banda, entre els jugadors locals hi podíem trobar a alguns dels components habituals de la selecció catalana i espanyola d’hoquei gel. També van acudir a la cita diversos jugadors veterans que havien vestit les samarretes del FC Barcelona i del CG Puigcerdà i que, de fet, van estat els impulsors de l’esdeveniment. Tots aquests homes, agrupats en 4 equips, es van enfrontat en diversos partits que els han permès gaudir d’una bona dosi d’hoquei "vells temps", una dosi d’allò que van tastar el pioners de l’hoquei gel estatal sobre el gel del Llac de Puigcerdà, als voltants de l’any 1958.

Cal destacar que els partits es van disputar sota dures condicions climatològiques (neu, vent de més a 180 km/h i temperatures de -12⁰). Evidentment, aquestes condicions van desanimat a alguns dels participants inscrits i per això l’objectiu de recaptar fons per a la pedrera del Club Gel Puigcerdà, mitjançant les inscripcions, es va veure afectat, però l’organització valora molt positivament aquesta primera experiència i ja te en el punt de mira la organització de futurs tornejos de Pond Hockey.

Finalment l’organització del torneig també deixa constància de la importància del suport de l’Ajuntament de Meranges i del Club Gel Puigcerdà. També agraeix la bona disposició i celeritat en la gestió de les autoritzacions pertinents, per part dels responsables de Medi Natural i Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.

Cliqueu a sobre de les imatges per ampliar-les.