Inaugurat el Campionat del Món a Espot que arrenca avui amb la prova de clàssic

Molts van estar ahir els protagonistes de la cerimònia d’inauguració dels Campionats del Món de Telemarc Espot 2013. Autoritats d’Espot, de les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya Espot i Port Ainé, de la Federació Internacional d’Esquí (FIS), les Federacions catalana i espanyola i els habitants d’Espot representats per nens i nenes, van ser els encarregats de donar el tret de sortida als Mundials. La gran festa d’obertura es va iniciar amb una xocolatada en el centre del poble, posteriorment, els 14 països que participen en els Mundials van desfilar amb les seves respectives banderes pels carrers d’Espot.
 
L’estil clàssic és la primera prova
 

Després de la inauguració dels Campionats, els esportistes ja estan preparats per disputar la primera carrera, que serà en la modalitat de clàssic. Aquesta és la prova més llarga de totes, posa a prova totes les capacitats d’esquí que posseeix l’esquiador en una carrera. La pista inclou els reptes de l’esquí de fons, el Gegant i el Super Telemarc, combinant almenys amb un salt, un o dos girs de 360 graus i com a mínim un altre element.
Els atletes han de completar el recorregut en un temps entre tres i cinc minuts. Podreu seguir la competició en directe a través del web dels campionats: www.espot2013.cat  
 
Paral·lel – Sprint – Paral·lel Sprint i Sprint

El dia 13 de març es faran les mànigues classificatòries del Paral·lel Sprint i la cursa es celebrarà el 14. El dia 15 es farà la cursa de Paral·lel Sprint per equips i el diumenge 17 s’acabarà aquest festival esportiu del taló lliure amb la cursa de Sprint

La catalana Raquel Bau representarà a Espanya.

Tot i que aquest any no ha participat en cap carrera de Copa del Món, la catalana ha volgut estar present en els Mundials a manera de comiat de la seva carrera, “vull participar perquè és una mica el meu adéu al món del Telemarc de competició. He pogut entrenar a Meribel (França) on visc amb el meu marit Chris Lau que també participa per França en aquests campionats. Per mi el més important és participar, no crec que pugui aconseguir un top-10 perquè el nivell en Telemarc ha pujat moltíssim aquesta temporada”.

Les declaracions

El director de les estacions d’esquí d’Espot i Port Ainé, Xavier Bigordà, que va estar present en l’acte d’inauguració va comentar que

“tant per a l’estació com per a la comarca, els Mundials signifiquen activitat, que vol dir ingressos i donar-nos a conèixer al món. Aquest és el punt més important, perquè vam demostrar que som capaços d’organitzar esdeveniments de gran magnitud. A més, amb l’experiència d’aquests anys, la gent està cada vegada millor preparada i podem aconseguir reptes més importants”.

En aquest mateix sentit, va parlar el President de la RFEDI, Eduardo Roldán, que va voler subratllar el paper de les estacions de la Generalitat de Catalunya i el seu suport a l’esport del Telemarc:

“Haig de començar per agrair a Espot, que és un poble que té el seu encant i una estació que ha tingut molt cor i ha dedicat molt temps al Telemarc. I no em vull deixar a qui està darrere d’Espot, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, a qui haig de dedicar un reconeixement des de l’àmbit dels esports d’hivern, perquè les seves estacions estan desenvolupant gran part del programa de competicions internacionals que se celebren al país”.