Ivan Tibau i Oscar Cruz animen els esportistes catalans participants a Sotxi

El Secretari General de l’Esport, Ivan Tibau i el President de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), Oscar Cruz, van rebre ahir, al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, gran part dels esportistes catalans que competiran en els Jocs Olímpics d’Hivern de Sotxi (Rússia), als quals han desitjat “molta sort i ànims” per afrontar la competició més important de les disciplines de neu i gel.

Catalunya aporta 7 representants a la delegació estatal de 20 esportistes que competirà a la cita olímpica, un menys que en els Jocs de Vancouver de fa 4 anys. L’esport català tindrà participació en 5 modalitats esportives: esquí alpí (Ferran Terra, Pol Carreras i Alex Puente), esquí de fons (Laura Orgué), surf de neu (Queralt Castellet), patinatge artístic (Adrià Diaz) i skeleton (Ander Mirambell). En l’acte, Ivan Tibau va estar acompanyat pel President de la FCEH, Oscar Cruz, i els esportistes Ferran Terra, Pol Carreras, Laura Orgué i Queralt Castellet, mentre que Mirambell va excusar l’assistència per compromisos mèdics i Diaz i Puente no van poder assistir-hi perquè es trobaven fora del país entrenant per als Jocs, que tindran lloc entre el 7 i el 23 de febrer. També hi van estar presents la Presidenta de la Federación Española de Deportes de Hielo, María Teresa Samaranch, l’alcalde d’Alp, Ramon Moliner; i el Director-Gerent de la candidatura Barcelona Pirineus 2026, Òscar Grau.

Ivan Tibau va expressar l’orgull del Govern de tenir representants catalans a Sotxi, amb una bona xifra que “manté l’evolució positiva dels últims anys”, tenint en compte que als Jocs Olímpics de Salt Lake City el 2002 Catalunya no hi va tenir cap esportista. “Això és fruit del vostre treball i del suport de la gent que està al vostre voltant, com la Federació, els clubs i el suport del Programa ARC de la Generalitat”, va afegir, abans d’assegurar que la presència d’aquest grup als Jocs “ajudarà que la candidatura de Barcelona Pirineus 2026 sigui més forta per poder acollir algun dia uns Jocs Olímpics tan esperats”.  

Per la seva banda, Oscar Cruz ha explicat que la participació d’aquests esportistes a la cita russa és “la culminació de la feina feta pels propis protagonistes, al costat dels clubs, les Ajuntaments, la Federació, patrocinadors, les famílies, etc.”. “Us felicitem pel gran esforç que heu fet per arribar fins aquí i us desitgem molta sort”, però estem convençuts que només amb sort no n’hi ha prou, el vostre treball, la vostra il·lusió, la vostra perseverança i la vostra preparació són els companys de viatge que us permeteren portar cap a Catalunya els millors resultats possibles”. va concloure.

Esportistes en el Programa ARC

Tots els esportistes catalans que participen en aquests Jocs Olímpics estan vinculats al Programa ARC (Alt Rendiment Esportiu de Catalunya). La Secretaria General de l’Esport va iniciar aquest programa a principis de l’any 2001 per treballar conjuntament amb les federacions esportives catalanes totes les vies de suport a l’esportista d’alt nivell català. El Programa ARC estructura els criteris i objectius que cada esportista ha d’assolir i aporta els elements tècnics, econòmics i materials necessaris per millorar les condicions de l’entrenament i la competició.