Ivan Tibau rep Martínez i Vallverdú abans de l’Europeu

El secretari general de l’Esport ha rebut avui els patinadors de short track Victor Martínez i Roger Vallverdú, que competiran per primera vegada en el Campionat d’Europa de short track el proper mes de gener.

A l’acte ha assistit el President de la FCEH, Oscar Cruz, qui ha agraït el suport de la Secretaria General de l’Esport a la promoció i tecnificació d’aquesta disciplina de gel.

Ivan Tibau ha rebut els dos esportistes, així com la seva entrenadora, Sandra Gómez. Durant l’acte, que ha tingut lloc a la seu del Consell Català de l’Esport, a Esplugues de Llobregat, els han acompanyat Oscar Cruz, President de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH); Oscar Grau, director de l’oficina tècnica Barcelona Pirineus 2026; Ruben Llop, responsable de la disciplina a la FCEH, i Quim Pastor, secretari general de la Federació Catalana de Patinatge, donat que els dos patinadors provenen del patinatge de velocitat sobre rodes.

El referent de futur

Per Ivan Tibau, la presència de Martínez i Vallverdú en l’Europeu és una prova que treballem bé i conseqüència de l’esforç conjunt fet” per totes les parts implicades en el Pla Estratègic. El secretari general de l’Esport ha desitjat sort durant el campionat a dos esportistes que avui són “el referent de futur” d’aquest esport a Catalunya.  

Cruz agraeix el suport a la promoció i tecnificació

Per la seva banda, el President de la FCEH Oscar Cruz ha agraït el suport de la Secretaria General de l’Esport a la promoció i tecnificació del short track, que fa possible aquest debut històric, i ha defensat la complementarietat d’aquesta disciplina amb el patinatge de velocitat sobre rodes, que transfereix esportistes cap a la modalitat de gel.

Europeu de short track

L’Europeu tindrà lloc a Dordrecht (Països Baixos) del 23 al 25 de gener i decidirà quin dels dos patinadors catalans participarà al Mundial, que es disputarà a Moscou a mitjans de març. Victor Martínez i Roger Vallverdú van aconseguir la classificació per l’Europeu en l’última jornada de la Copa d’Europa de short track, a Nottingham, on van aconseguir rebaixar les seves marques personals en els 500 metres.

Augmentar el nivell dels esports de gel

Aquesta classificació suposa el pas més important dins del projecte del Pla de Tecnificació de short track que la Secretaria General de l’Esport impulsa conjuntament amb la Federació Catalana d’Esports d’Hivern i la de Patinatge, i que s’emmarca en el Pla Estratègic dels Esports d’Hivern a Catalunya per augmentar el nivell dels esports de gel del país amb l’objectiu centrat en la candidatura de Barcelona per acollir els Jocs Olímpics i Paralímpics del 2026.

Short track català

El short track català rep els suports de la Secretaria General de l’Esport i l’oficina tècnica Barcelona Pirineus 2026, que faciliten hores de gel a la pista del FC Barcelona, les proteccions fixes per poder entrenar i recursos econòmics per participar en proves internacionals amb el Club Barcelona Short Track.  A diferència del patinatge de velocitat sobre gel, on es competeix contra el rellotge, al short track, o patinatge de velocitat sobre pista curta, els patinadors competeixen entre si i en una pista molt més curta. El circuit oval de la pista té únicament 111 metres (enfront dels 400 m de patinatge de velocitat) i no existeix divisió en carrers. En totes les proves se celebren eliminatòries, i es classifiquen els primers per a la ronda següent, i així fins al final.