Javier Fernández inaugura el gel de la Final ISU Grand Prix

Javier Fernández: ‘He estat el primer a trepitjar la pista i espero ser l’últim’. El bicampió d’Europa ha inaugurat la pista al costat de la copresidenta del Comitè Organitzador, Maite Fandos, que ha assegurat que la pista es quedarà a Barcelona. Connexió en directe – La Mañana de TVE.

Javier Fernández, bicampió d’Europa i dues vegades bronze mundial de patinatge sobre gel, ha reconegut aquest migdia que confia ser ‘el primer i l’últim patinador a trepitjar el gel, perquè això significarà que he estat el primer’ . Fernández ha estat l’encarregat d’inaugurar aquest migdia el gel de la pista del Centre de Convencions Internacional de Barcelona que acollirà de l’11 al 14 de desembre la Final del ISU Grand Prix

Fernández reconeix estar encantat amb la qualitat del gel

A aquest acte, celebrat a peu de pista, també han assistit els copresidents del Comitè Organitzador, Maite Fandos i Frank González, Ignacio Gómez Acebo, Director d’Estratègia i Programació de Televisió Espanyola i Oscar Cruz, President de la FCEH. El patinador ha reconegut estar ‘encantat amb la qualitat del gel’ i molt esperançat amb la possibilitat d’aconseguir un bon resultat. ‘Hem canviat tots els programes respecte de l’any passat i aquestes músiques i aquest estil són més acords amb la meva personalitat . A més , hem treballat i entrenat molt, i ja estem aconseguint molts programes nets o gairebé nets, el que em dóna molta tranquil·litat per afrontar aquesta competició ‘.

Per a Fernández, competir a Barcelona és una cosa ‘molt especial’, encara que el fet de tenir el públic a favor suposa ‘una mica més de pressió’ . ‘Hauré de mantenir la ment on l’he de tenir per estar concentrat i donar el millor de mi mateix’, afirma. A la final de Grand Prix, el dues vegades campió continental s’enfrontarà als cinc millors patinadors de la seva categoria , entre ells el seu company d’entrenaments i màxim rival, el campió olímpic japonès Yuzuru Hanyu . ‘Això és com tot , un pot tenir un bon dia i l’altre, un de dolent, però al final tot es redueix a haver treballat i entrenat molt i en aquest sentit estic content amb el que he fet ‘ .

Per la seva banda, la copresidenta del Comitè Organitzador, Maite Fandos, ha reconegut que la pista no serà una instal·lació efímera per a aquesta competició, ja que l’Ajuntament de Barcelona està buscant una ubicació per instal·lar de forma definitiva aquesta pista a Barcelona , ‘potser podria ser al CAR de Sant Cugat , però encara no ho tenim tancat ‘ .