Jornada especial 50è aniversari de Baqueira

Baqueira Beret  ha dissenyat un esdeveniment open per a esquiadors a partir de 6 anys en què es barregen proves d’alpí, boardercross i freeride amb l’emergent art de les selfies en els punts més alts de l’estació. 

El dissabte 17 de gener molts esquiadors pujareu a pistes de Baqueira amb una il·lusió afegida: la de participar en una prova a mig camí entre la diversió i la competició. Es tracta del BBB Ski Race Experience. Les tres ‘B’ corresponen a les sigles dels sectors de Baqueira, Beret i Bonaigua i la definició de ‘Experience’ a que l’esdeveniment permetrà a molts recórrer racons de l’estació sobre esquís o surf de neu que mai havies trepitjat.

La prova és en classificació individual, però es poden realitzar els trams d’enllaç en grup, especialment els més petits amb clubs o en família. Sens dubte, seran els moments per comentar la baixada realitzada i analitzar el següent repte.

Totes les proves podràs disputar entre les 10 i les 14h del dissabte 17 de gener. Per tant la sortida no serà en massa sinó que serà possible fer individualment en Orri. El village i l’oficina de carrera estaran al davant del Moët Winter Lounge, i és on es faran les inscripcions d’última hora (de 9 a 12 h.)

L’art de la polivalència sobre esquís
El circuit de boardercross estarà situat a Blanhiblar, a Beret. Allí els participants podreu lliscar per un traçat sinuós i amb dubbies i salts on un jurat tècnic puntuarà segons temps realitzat. El gegant el disputarà a l’Stadium de Baqueira i es puntuarà segons temps realitzat. La tercera prova en competició, la de fora-pista, serà Bonaigua-Peülla a la zona inferior de la Pala Gran. Es puntuarà segons criteri del Freeride World Qualifier.

Selfies per sumar més punts
Però no tot va a deixar-se a la perícia de l’esport. Si voleu sumar més punts podreu fer-vos 4 selfies a les balises del 50 aniversari situades en els punts més alts de l’estació: Dossau, Cap de Baqueira, superior TQ Tuc de la Llança i superior TSD Peülla. Cada imatge sumarà 25 punts extres al còmput. Haureu de presentar les fotos el mateix dia al centre comercial de Ruda entre les 16 i 18 h on a les 19 h es realitzarà la festa de lliurament de premis.

Puntuació final
Per obtenir la puntuació final es sumaran els punts de les 3 proves atorgats segons la posició de la classificació. A aquests se sumaran els punts extres de les selfies. En cas d’empat, es prendrà com desempat el temps realitzat en el gegant.

Premis i sorteig
Es premiarà als 3 primers classificats de cada categoria, homes i dones, amb trofeu especial 50 aniversari, un llibre commemoratiu i un curs de conducció Audi Driving Experience (a partir de categoria sènior). Es lliurarà també un premi especial al corredor més jove i al corredor de més edat. Tots els participants seran obsequiats amb un tubular Buff especial 50 aniversari edició limitada. A més, es realitzarà un sorteig de regals i material d’esquí Salomon entre tots els participants.

Categories
Les categories, tant femenines com masculines, es divideixen en:
INFANTIL: de 6 a 11 anys (2008 – 2003)
JUVENIL: de 12 a 18 anys (2002 – 1996)
SÈNIOR: de 19 a 29 anys (1995 – 1985)
VETERANS 1: de 30 a 50 anys (1984-1964)
VETERANS 2: més de 50 (> 1964)

Inscripcions
La Inscripció és gratuïta però per participar és obligatori l’assegurança de 5 €. Límit d’inscripcions 500 participants.

Punts per inscriure:
. Oficina Baqueira1500 (Ràdio Aran)
. Abans de la competició en punt de sortida d’Orri al Village de l’esdeveniment.
(davant del Moët Winter Lounge).
. Telèfon: 973.639.044
. Festa lliurament de premis a les 19 h. en Centre Comercial de Ruda

Més info: http://www.baqueira.es/