Josep Maria Luengo Planas és guardonat amb la Medalla de l’Esport de Girona

El Sr. Josep Maria Luengo Planas ha estat guardonat amb la Medalla de l’Esport de les Comarques Gironines que s’atorga a aquelles persones majors de seixanta anys que han dedicat la seva vida a l’esport, en aquest cas, als esports d’hivern.

Aquest guardó, que enguany arriba a la 32a edició, ha estat concedit per la Comissió de Recompenses de la Medalla de l’Esport. L’acte de lliurament del guardó se celebrarà el proper divendres 22 de juny a la seu de la Generalitat de Catalunya de Girona. 

Sobre Josep Maria Luengo Planas

Tècnic esportiu superior en Esquí Alpí i entrenador nacional en actiu des del 1974. Ha estat entrenador de molts equips (F.C.D.I, C.E.C, C.E.T, E.C.C., O.N.C.E, etc…, fundador dels clubs de Terrassa i Castelldefells i corredor de l’equip nacional espanyol.

En el seu palmarès acumula molts campionats d’espanya i proves a nivell català entre les quals destaquem:

– Guanyador Gran Premi Generalitat de Catalunya Masters Baqueira
– Campió d’Espanya Escolar – Campió d’Espanya Juvenil
– Campió d’Espanya Veterans
– Campió d’Espanya Salts trampolí
– Campió d’Espanya Universitari
– Campió d’Espanya Profesors
– Guanyador de la VI Copa Pirineus Catalanes
– Campió de Catalunya Veterans
– Campió Challenge Monitors dels Pirineus
– Guanyador de 5 trofeus Pepeta Planes de Luengo
– Etc…

Sobre la Medalla de l’Esport de les Comarques Gironines

La representació territorial de l’esport a Girona va decidir, l’any 1980, homenatjar a totes aquelles persones que d’una manera anònima i desinteressada havien treballat o treballaven per l’esport. Així van néixer les Medalles de l’Esport de les Comarques Gironines.

El procés per a l’obtenció d’aquest guardó s’inicia amb una convocatòria, a principis d’any, en la què es remeten les bases a les institucions públiques i a les entitats esportives de les comarques gironines, donat que són aquestes les que han de presentar els seus candidats. Amb posterioritat, una comissió de recompenses es reuneix per deliberar els candidats i proclamar els guardonats. Les medalles de l’Esport és dels guardons més antics que es concedeixen a Catalunya.

Per a l’obtenció de la medalla es valora a persones de més de 60 anys amb uns criteris que primen més el treball anònim i desinteressat davant altres aspectes com podrien ser els èxits esportius que haguessin pogut aconseguir els candidats al llarg de la seva vida esportiva.