La 11à Puigcerdà Fons ja forma part del selecte grup de curses FIS

El passat dissabte 18 de febrer va tenir lloc la 11a Puigcerdà Fons a l’estació de La Llosa (Espace Nordique du Capcir) amb una temperatura agradable, sol i sense vent. Les carreres es van disputar a les distàncies de 30 km., 15 km., 5 km., i 2,5 km.

La cursa Puigcerdà Fons s’estrenava al selecte grup de curses FIS i forma part de la Copa Catalana i Copa Nins. La cursa va comptar amb l’addicional de corredors d’altres Federacions i corredors de l’Equip Nacional que es van jugar els valuosos punts al dur circuit de 30 km. (dues voltes al circuit establert per a la cursa de 15, amb la inclusió d’un minibucle addicional per tal de comptabilitzar els 30).

La sortida en grup dels 30 kilòmetres per distàncies ja d’inici va marcar un molt alt ritme entre els que es barallaven per al podi, on es trobaven els germans Rojo, Diego Ruiz, Francesc Soulié, Sadurní Betriu, Carlos Lannes i Ruben Caseny. Finalment el podi va ser copat pels germans Rojo del A. Uzturre (Ioseba i Imanol per aquest ordre)  i tancat per Francesc Soulié del E.C.P.G.R.P. En dones la incombustible Piluca Gasch del C.E. Bellver va liderar la prova acompanyada al podi per Mireia Comellas del PEC  i Marta Folch del PEC.

A la cursa dels 15 kilòmetres el guanyador vas ser Bernat Galceran del PEC que repeteix podi en sortida en grup (Marxa Beret) i confirma el seu estat de gràcia en curses d’estil clàssic amb “olfacte” per a l’estratègia. El podi el va completar Òscar Jorba del CEFUC  i Marcel Sangenís del C.E. Bellver. En dones va dominar el podi, controlant la cursa ja des de bon començament, Berta Morral del CEFUC, amb un crono per sota de l’hora i el va completar Marta Cester del ANEC i Míriam Martinez del CEFUC.

El podi dels 5 kilòmetres masculí el va liderar Pol Vidal ANEC  seguit d’Arnau Vidal CEFUC  i Nil Martinez del CENA; a la categoria femenina la guanyadora va ser Lydia Iglesias del ANEC seguida d’Ainoha Armendariz del CEFUC  i el podi el va completar Pepa Garcia del PEC.

Dels més petits, a la distància de 2,5 kilómetres , el guanyador va ser Quentin Beche del Nordic 66 seguit de Pablo Ferran del Nordic 66 i Arnau Olm del C.E. Bellver. En noies el podi va ser per la Berta Forcada del PEC, completant la Fleus Alieu del Nordic 66 i la Maria Selles del C.E. Bellver.

Clique a sobre de les imatges per ampliar-les.

Per veure les classificacions oficials fer click a l’apartat disciplines de la nostra web.