La 33a Marxa Beret dona un pas més i es situa entre les més importants d’Europa.

 

 

  • Aquesta serà una edició especial per ser la primera vegada que la marxa forma part del Circuit Euroloppet.

  • La organització preveu una important afluència de corredors de qualitat com l’equip nacional espanyol, els   millors corredors francesos del Pirineu i d’altres esquiadors estrangers atraits per la promoció internacional de la marxa.  

La Marxa Beret és la competició popular de fons més important de l’Estat que l’any passat va comptar amb més de 1300 participants. Una prova consolidada al llarg de més de 30 anys, que aquest any arriba a la seva 33a edició. Marcos Viló, Director de la prova, ha destacat la importància d’aquesta edició, que presenta com a novetat la inclusió d’aquesta marató al circuit Euroloppet, un circuit de gran prestigi a nivell europeu que posiciona a la Marxa Beret entre les 13 marxes populars de llarga distància més importants d’Europa. Segons Marco Vilaró, “pertànyer a aquest circuit ofereix a l’Aran la possibilitat de donar-se a conèixer a Europa com a centre de esquí i muntany”.

La preparació de la Marxa Beret avança a bon ritme per cumplir amb la seva data de celebració prevista per el dia 5 de febrer de 2012. En quant a l’aspecte tècnic de la prova, es mantenen les distàncies de 10, 21 i 42 quilòmetres; totes en tècnica clàssica. La organització preveu una important afluència de corredors de qualitat com el equip nacional espanyol, els millors corredors francesos del Pirineu i d’altres esquiadors estrangers atraits per la promoció internacional de la marxa, com per exemple corredors alemanys, noruecs, francesos i d’altres països com Rússia, Canadà o Estats Units.

El comitè organitzador está format pel Conselh Generau d’Aran, l’Ajuntament de Naut Aran, l’estació d’esquí de Baqueira Beret i la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) a més d’altres entitats que hi donen suport. La feina feta al llarg de tants anys ha permès que aquesta prova es consolidi com a líder i com una forta eina de promoció i referència esportiva. L’esdeveniment aplega cada temporada uns 1.200 participants a la Vall d’Aran. El rècord absolut de participants va ser l’any 2002 quan es van reunir 1.727 inscrits.

Objectiu Euroloppet

El director d’aquesta 33ª edició serà Marcos Viló, que comparteix amb els organitzadors de la Marxa Beret l’objectiu d’impulsar aquesta prova a nivell estatal i europeu per continuar creixent i superar els 1700 participants que fins ara havia estat la xifra més alta.

9è Sprint Salomon el dissabte a Beret

Un any més Salomon serà present a la gran festa de l’esquí de fons, la 33 Marxa Beret, amb el Sprint Salomon, la prova més antiga del Pirineu en aquesta especialitat. Destacar la col•loboració i participació de Salomon com a sponsor que donarà nom a aquesta tradicional prova i es farà càrrec dels premis en metàl•lic tant del Sprint com de la Marxa Beret. La cita serà el dissabte 4 de febrer al Pla de Beret a les 14:00 hores.

Per a més informació i fotos: www.marxaberet.com