La catalana Anna Amor es va ficar a la final de SBX a Isola 2000

 

A l’estació francesa d’Isola 2000 van concloure ahir les tres jornades de snowboard cross (SBX) marcades en el calendari, la primera de categoria FIS i les dues últimes de Copa d’Europa. Els dos millors en l’última baixada van ser la catalana Anna Amor, que es va ficar a la gran final i va acabar setena, mentre que el millor dels homes va ser Laro Herrero, que va arribar a vuitens de final.

 

Només tres espanyols van prendre part en la tercera jornada a l’estació francesa de ISSOL 2000: Anna Amor, Laro Herrero i Lucas Eguibar. La més reeixida a nivell de classificació va ser Amor, ja que, entre 40 participants, va aconseguir passar la fase de qualificació i els quarts de final, fins a ficar-se a la final i acabar la setena. La victòria va ser per la francesa Pauline Tilloy.

 

En la categoria masculina, dominada gairebé cada dia pels italians, Laro Herrero va tenir una meritòria actuació ja que d’entre els 80 participants va passar les eliminatòries i els setzens de final, encara que va caure en els vuitens (la seva posició final, la 28 ª). Quant a l’altre participant, Lucas Eguibar, avui va tenir el seu pitjor dia i encara que va passar el sedàs inicial, va caure en els 1 / 16 de final. El seu lloc oficial, el 33 º, a una sola plaça dels vuitens. Els dos primers classificats de la prova van ser transalpins: Tomasso Leoni i Luca Matteotti.

 

Al SBX de divendres, de categoria FIS, Lucas Eguibar va arribar als vuitens de final, però no va passar als quarts. El vencedor d’aquest primer SBX va ser precisament Luca Matteotti, deixant clar que segueix en gran forma després de la seva excel.lent actuació en els Mundials de La Molina. És clar Herrero va preferir no competir, com altres 26 preinscrits.

 

Dissabte, de nou sense Herrero i amb prova puntuable per la Copa d’Europa, Lucas Eguibar va concloure a la plaça 26 entre un centenar de participants. La prova va tenir clar domini italià, ja que el vencedor va ser Emanuel Perathoner, mentre que el segon no va ser un altre que Matteotti. En la competició femenina Anna Amor va aconseguir acabar en una meritòria novena plaça. La guanyadora va ser la mateixa de divendres, la francesa Chloe Trespeuch.