La competició torna per als nostres esportistes després de les festes. Els fondistes i els de snowboard cross, els primers a actuar

Els fondistes i els especialistes de snowboard cross seran els primers esportistes a tornar a la competició després del canvi d’any. La temporada es reprèn amb objectius clars per a tots dos col·lectius: sengles Mundials. Els de snowboard, que es disputaran en breu, a la Molina; els d’esquí nòrdic, a finals de febrer, a Noruega.

El passat dimarts dia 4, els catalans Laura Orgué, Vicenç Vilarubla i Ferran Pubill, membres de l’equip que dirigeix Joan Erola, van viatjar fins a la localitat alemanya d’Oberwisental, on els espera el seu debut competitiu en aquest 2011, que serà la Copa d’Europa. Hi haurà tres proves.  El divendres dia 7, un esprint, el dia 8, una doble persecució, i, al dia següent, una crono estil lliure.

De tots ells, la primera que es posarà en marxa és l’única noia, Laura Orgué, que durant les festes nadalenques va estar entrenant amb alguns dels seus companys entre la Seu d’Urgell i Andorra. La fondista d’Igualada disputarà dues proves de la Copa d’Europa, una persecució (15km) i una estil lliure amb sortida a cronòmetre (10km). Els seus companys participaran en les mateixes proves en la versió masculina, que inclou també un una prova d’esprint.   

Després de l’experiència en terres germanes, els nostres millors fondistes tornaran a casa per competir entre ells i amb la resta d’especialistes en els Campionats d’Espanya de Llarga Distància, que se celebraran els dies 15 i 16 a les estacions lleidatanes de Lles i Aransa. El dia 15 disputaran l’esprint d’1,2 km a Aransa, mentre que el dia 16 prendran part en llarga distància, amb els 30 km lliures, amb sortida en massa, entre Lles i Aransa (Marxa Pirineus).

La setmana següent tornarà a ser el torn per a les competicions internacionals. La primera a posar-se en marxa serà la catalana Laura Orgué, que prendrà part, el dia 22, en els 10 km (estil clàssic) pertanyents a la Copa del Món i que tindrà lloc a Otepää (Estònia).