La Copa del Món, un pas més cap el somni Bcn Pirineu 2026

Un anys més, la FCEH a tingut un paper destacat com a membre del Comitè Organitzador de la Copa del Món de Snowboard Cross. Enric Ticó, president de FGC, s’ha mostrat entusiasmat amb l’èxit organitzatiu i esportiu d’aquesta Copa del Món on l’esportista andalús Regino Hernández ha acabat en una fantàstica 3a posició a la final de la prova en el traçat d’Alabaus.

Ja fa uns quants anys que diferents estacions del Pirineu Català han entrat a formar part del calendari internacional de competicions d’esports d’hivern amb l’organització de la Copa del Món femenina d’esquí alpí el 2008 a La Molina, el Paral·lel Gegant (PGS) de la Copa del Món de Surf de Neu també a La Molina  els hiverns de 2008, 2009 i 2010 o les finals de la Copa del Món de Telemarc a Espot les temporades 2011-12 i 2012-13. En totes les ocasions, han destacat per aconseguir un gran èxit organitzatiu i poc a poc han anat fent petites passes per demostrar que el somni de Barcelona – Pirineu 2026 es pot fer realitat. Aquesta temporada la FCEH ha tornat a tenir un paper destacat com a membre del Comitè Organitzador de l’última cursa de la Copa del Món de Snowboard Cross FIS de la temporada.

La prova, que s’ha dut a terme aquest dissabte a l’estació del Grup FGC de La Molina, ha definit les tres primeres posicions en categoria masculina i femenina de la classificació final del Circ Blanc 2013-14. A més, ha estat el lloc on el snowboarder de la RFEDI Regino Hernández ha aconseguit el seu primer podi en Copa del Món demostrant el gran potencial de l’equip espanyol en aquesta disciplina. En aquesta important cursa han estat presents el director de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya Enric Ticó, la tinenta d’alcalde de Barcelona Maite Fandós, representant la candidatura Barcelona Pirineus 2026 i altres autoritats que donen el seu suport a l’esdeveniment.

Regino Hernández fa història a l’estació del Grup FGC

L’esportista andalús Regino Hernández ha aconseguit a La Molina el seu millor resultat en una prova de Copa del Món fins al moment . El corredor espanyol va acabar en una fantàstica 3a posició a la final de la prova en el traçat d’Alabaus. Lucas Eguibar i Laro Herrero, també presents en aquesta última carrera de l’estació del Grup FGC, van estar enquadrats en la mateixa ronda en vuitens de final i tots dos es van quedar a les portes de passar als quarts de final en finalitzar 3er i 4t respectivament. Els Campions van ser el snowboarder alemany Paul Berg i en categoria femenina la snowboarder canadenca Dominique Maltais.

Amb els grans esdeveniments

Maite Fandos, Tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esport,i va assistir a la Copa del Món destacant que  l’Ajuntament de Barcelona dóna suport de manera absoluta la candidatura Barcelona Pirineus 2026 . La tinent va explicar que tant les competicions de gel com de neu internacionals són bàsiques per a pas a pas millorar el nivell esportiu d’hivern a Espanya. Fandos també va felicitar Regino Hernández pel seu podi i a tot l’equip de la RFEDI especialment a Israel Planas , barceloní i entrenador del grup. Enric Ticó , president de FGC , també es va mostrar entusiasmat amb l’èxit organitzatiu i esportiu d’aquesta Copa del Món. Ticó va manifestar que l’estació de La Molina del Grup FGC continuarà organitzant aquests grans esdeveniments FIS alhora que va explicar que perquè això sigui possible totes les institucions han de treballar en aquest sentit.