La FCEH acomiada la temporada premiant als campions

L’escenari escollit per fer entrega dels guardons va ser la seu de la fàbrica d’esquís Rossignol, situada la localitat catalana d’Artés, que va acollir a més de vuitanta apassionats del món de la neu i del gel.  

Es van lliurar les medalles UFEC als campions de Catalunya absoluts i els trofeus als clubs guanyadors de les Lligues i Circuits de les diferents modalitats d’esports d’hivern. El premi a l’esperit esportiu el va rebre el musher català Lázaro Martínez.

La seu de la fàbrica d’esquís Rossignol España, situada a la localitat d’Artés (Comarca del Bages), va ser l’escenari on ahir dimecres 23 de maig es va celebrar l’acte de Lliurament de Premis de la FCEH que va acomiadar una temporada plena de grans esdeveniments esportius d’alt nivell i destacats resultats dels esportistes catalans. Abans de l’acte, Rossignol va obrir les seves portes als assistents convidant-los a visitar les seves instal•lacions i a conèixer de prop al fabricant d’esquís més important d’Europa que l’any passat va celebrar els seus 40 anys d’història.

Al Sr. Oscar Cruz, President de la FCEH, el van acompanyar autoritats com el Sr. Ivan Tibau (Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya), el Sr. David Moner (President de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya) i el Sr. Enric Casas (Director d’Skis Rossignol España) que van inaugurar la gala amb els seus parlaments.

A l’entrega de premis s’hi van afegir el Sr. Marc Escarré (Diputat de la Diputació de Lleida), el Sr. Ramon Moliner (President del Consell Comarcal de la Cerdanya), el Sr.Albert Solà (Director de FGC Turisme i Muntanya) i el Sr. Oscar Grau (Gerent de l’Oficina Tècnica de Barcelona-Pirineus 2022). Per part de la FCEH, van assistir a l’acte el Sr. David Samper (Vi-cepresident Primer i Econòmic de la FCEH) i el Sr. Lluís Breitfuss (Vicepresident Es-portiu de la FCEH). A més la sala és va omplir amb un gran nombre de Presidents de clubs, esportistes, directors tècnics, entrenadors, socis de clubs i familiars dels espor-tistes guardonats.


Reconeixement i agraïment als clubs

Durant l’acte es va transmetre la felicitació i agraïment als clubs d’esports d’hivern catalans i als seus esportistes que han fet possible l’organització de tot el calendari de la FCEH gràcies a la seva implicació en la organització de les competicions celebrades a casa nostra, amb més motiu aquest any, quan les condicions climatològiques no han estat òptimes. Oscar Cruz, President de la FCEH va reconèixer als clubs que “aquesta temporada hem estat capaços de complir més del noranta per cent del calendari esportiu i tot gràcies als clubs que durant dècades han fet possible que l’esport tires endavant. La feina dels clubs no s’acaba quan pugen a la muntanya. Sense ells la FCEH no tindria sentit.” En aquest mateix sentit, Ivan Tibau, Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, va afegir que “el valor de l’esport a Catalunya és el valor que li donen els clubs”. David Moner, President de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, va subratllar que “els clubs són el gran paraigües de l’esport”.

Clubs i esportistes guardonats

Primer es va guardonar als clubs amb els millors resultats en les Lligues Catalanes de les diferents modalitats dels esports d’hivern, entre els quals van destacar com a campions el Club Aranes Esports d’Iuern (Esquí Alpí Absolut), La Molina Club d’Esports (Esquí Alpí Infantils), el Club Alpí Nuria Masella Cerdanya (Esquí Alpí Interclubs i Veterans), el Club d’Esquí Puigcerdà (Esquí de Fons Copa Catalana), el Club d’Esquí Bellver (Esquí de Fons Copa Nins), el Club Esportiu Masella Team (Surf de Neu), el Esquí Club Andorra (Freeski) i el Club d’Esquí Val d’Aran (Lliga Catalana de Curling).

Seguidament es va premiar als Campions de Catalunya absoluts amb les medalles que atorga la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) dissenyades aquest any per l’artista Julio Nieto. Els esportistes guardonats van ser per Esquí Alpí Nuria Pau i Joaquim Salarich (La Molina Club d’Esports), per Esquí de Fons Laura Orgué i Vicenç Vilarrubla (Club d’Esquí de Fons Urgellet Cerdanya), per Surf de Neu Mauro Borrás (Club Esportiu Masella Team) i Helena Garcia (Club d’Esquí Puigcerdà), per Freeski Gerard Garcia Delafuente (Cerdanya Club d’Esquí), per Trineu amb Gossos Lázaro Martínez i Francesc Vallespi (Asociación Española de Mushers), per Canicross Inés Hernandez i Toni Ferre (Asociación Española de Mushers), i per Patinatge Artístic Irene Manau (FC Barcelona) i Ton Consul (Club Esports de Geu Val d’Aran).


Premi especial a l’esperit esportiu – Lázaro Martínez

Aquesta temporada la Junta Directiva de la FCEH ha considerat un gran número d’esportistes per atorgar el premi especial a l’esperit esportiu. Ha estat difícil ja que són molts els mereixedors d’aquest reconeixement, però finalment el guardò d’ahir amb el premi especial a l’esperit esportiu el va rebre el musher català Lázaro Martínez Sonsona.

En Lázaro ha estat guanyador de Pirena en categoria de gossos nòrdics en 3 edicions: 2009, 2010 i 2012, com a resultat esportiu més considerat, però a més compta amb un extens palmarès esportiu en competicions nacionals e internacionals entre les que destaquen l’or al Campionat de Catalunya de Múixing Neu (2012), l’or al Campionat d’Espanya de Múixing (2011) i el tercer lloc en la categoria de nòrdics al Campionat d’Europa (2012), entre d’altres títols. En Lázaro, com a molts altres esportistes, és el reflex del compromís seriós amb l’esport, una dedicació que va tenir molt clara quan va deixar la seva carrera com a empresari per dedicar-se exclusivament al múixing.       


Un present i un futur il•lusionant pels esports d’hivern a Catalunya

Oscar Cruz va declarar en obrir l’acte de lliurament de premis que “aquesta primera temporada al capdavant de la FCEH han estat 11 mesos il·lusionants durant els quals amb la meva junta hem pogut donar vida al 3è Centre de Tecnificació de la Val d’Aran i hem pogut preparar els ciments per redactar en els propers mesos el Pla Estratègic d’Esports d’Hivern (PEEH) que de ben segur ajudarà a que els esportistes arribin al nivell més alt possible, a l’elit”. En aquesta matèria, Ivan Tibau, Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, es va mostrar molt orgullós de la marxa del Pla Estratégic d’Esports d’Hivern assegurant que volen fer el millor pla de tots els possibles. Oscar Cruz va abordar la situació de crisi general que pateix l’economia amb positivisme i coratge argumentant que “tot i que la situació econòmica no sigui ala millor no ens podem arronsar i la FCEH ha de continuar sent capdavantera a Espanya en els esports d’hivern”.

Per la seva banda, Ivan Tibau, va reconèixer la bona tasca de la FCEH afegint que “és una federació molt dinàmica amb una junta molt activa amb la qual hi ha molt bona relació des de sempre”. La tasca de la Junta Directiva de la FCEH va ser agraïda també pel seu President, Oscar Cruz: “estic orgullós de la gent que he escollit per treballar al meu costat”, referint-se a la Junta Directiva que l’acompanya.


Projecte Olímpic

La Candidatura Olímpica Barcelona Pirineus 2022 va ser un dels altres projectes il·lusionants que va anomenar l’Oscar Cruz, President de la FCEH, durant la roda del parlaments, ja que “és una oportunitat molt gran per a posicionar a les comarques de muntanya pirinenques al mapa mundial dels esports d’hivern”


Amb aquest acte de lliurament de premis la FCEH ha tancat una temporada més on els esports d’hivern catalans han estat el més amunt possible amb l’organització de la Copa del Món d’Snowboard i la Copa del Món de Telemarc. Amb aquest acte s’ha volgut honorar l’esforç de tot els clubs i de tots els esportistes, els que han estat campions i els que no, ja que la lluita ha estat molt forta per tots ells.