La FCEH ha presentat aquest matí a Barcelona el calendari de competicions de la nova temporada d’hivern que tot just ara s’inicia

L’acte, encapçalat pel president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Òscar Cruz, ha comptat amb la presència d’Òscar Grau, director de l’oficina tècnica de la Candidatura Barcelona-Pirineu 2022, i Mònica Bosch, responsable de l’àrea d’esports i màrqueting de l’oficina tècnica de la Candidatura Barcelona-Pirineu 2022. També han estat presents a la taula els esportistes catalans Laura Jardí (esquí alpí), Rubén Vergés (snowboard), Maria Montejano (skeleton) i Tomás Testillano (telemarc).
 
Durant la presentació s’han explicat els nous projectes de la FCEH que es volen dur a terme amb màxima il·lusió i ambició tot i la conjuntura econòmica. Així, es continuarà treballant amb totes les estacions i clubs catalans per potenciar els esports d’hivern des de la base.
 
El pas endavant de la Tecnificació amb els JJOO com a horitzó
Un dels altres temes que ha destacat Òscar Cruz, és l’oficialitat que ha rebut el Centre de Tecnificació de la Val d’Aran per part del Consejo Superior de Deportes (CSD). Un reconeixement fruit del bon treball fet des de fa molts anys i que converteix aquest centre de tecnificació en el tercer de l’estat en el que conviuran joves esportistes de neu i gel. Com ha afegit Cruz, “un pas molt important pels esport d’hivern de Catalunya que comportarà una major dotació de recursos per tal que els esportistes puguin arribar al més alt nivell possible”.
 
S’ha parlat també de la implicació total de la FCEH amb la candidatura olímpica Barcelona – Pirineu 2022. En aquest sentit, el president de la FCEH ha destacat que “pensem que és un projecte de país, representa posar el Pirineu en el mapa de l’esquí i de l’esport d’hivern mundial. També es treballa en millorar les carreres del joves esportistes que seran els futurs olímpics.
 
Les competicions de màxim nivell segueixen celebrant-se a Catalunya
Òscar Cruz també ha repassat les proves internacionals que tindran lloc a les diferents estacions catalanes aquesta temporada: fins a tres Copes del Món i també s’han explicat les característiques de la nova assegurança MultiRisc que amplia la cobertura de la clàssica TargeNeu i que continua cobrint als aficionats de la neu i la muntanya.
 
Laura Jardí, una de les esportistes assistents a la Roda de Premsa, ha explicat que després de la lesió ara està entrenant al màxim per a poder tornar a seguir el circuit de Copa d’Europa. Rubén Vergés, en snowboard, explicava que està totalment concentrat en els entrenaments i amb les proves per a poder fer-se amb una plaça de cara als Jocs Olímpics de Sochi 2014.
Tomás Testillano en Telemarc, explicava que tot i no ser una modalitat olímpica, és la base dels esports de neu i que té moltes ganes de participar en la Copa del Món de Telemarc de Gran Pallars Espot que es celebra el proper mes de març. Per la seva banda, Maria Montejano, pilot de skeleton ha explicat que està molt il·lusionada amb els seus resultats de la Copa d’Europa perquè va aconseguir col·locar-se entre el Top 20 i el seu repte per aquesta temporada és aconseguir millorar posicions”.