La FCEH presenta la temporada de neu i gel 15-16 amb la signatura de conveni amb FGC

El President de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) Sr. Oscar Cruz ha donat el tret de sortida a la temporada de neu i gel 2015-16 al Palau Robert de Barcelona. Ha destacat els esdeveniments esportius internacionals de neu i gel que acollirà Catalunya, fent especial menció a la competició més important que se celebra dins el món del gel després de les olimpíades: La Final de l’ISU Grand Prix de Patinatge artístic sobre gel.

La FCEH i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han signat un acord de col·laboració per tal de promocionar i difondre l’esquí de competició i, d’aquesta manera, engegar nous projectes que permetin millorar el desenvolupament del territori i fomentar el creixement de futurs usuaris dels esports de neu.

Durant l’acte s’ha presentat el vídeo de la campanya de les assegurances “Les Imprescindibles” de la FCEH.  El llançament de la nova campanya inclou una pàgina web que ajuda a la seva tramitació i està adaptada a dispositius mòbils: www.assegurancesfceh.cat.

Les cotxeres del Palau Robert de Barcelona ha estat el lloc escollit per a presentar la nova temporada d’hivern 2015-16. El President de la FCEH ha obert l’acte en què ha explicat les principals accions en les quals la FCEH està treballant: les competicions internacionals del calendari FIS que es disputaran a les estacions del Pirineu Català al llarg de la temporada, la implementació del Pla Estratègic dels Esports d’Hivern en l’àrea de la promoció escolar en comarques del Pirineu i Barcelona i els Programes de Tecnificació  que es duen a terme des de la FCEH. Parlant de les estructures esportives, Cruz ha assenyalat que se sent orgullós dels esportistes i del conjunt de tècnics de la FCEH: “Els equips espanyols es nodreixen d’esportistes formats per la FCEH i els nostres tècnics són líders indiscutibles de l’esport blanc a l’estat espanyol”.

Cruz ha estat acompanyat del Secretari General de l’Esport, Sr. Ivan Tibau, del Director de l’Agència Catalana de Turisme, Sr. Xavier Espasa i del President de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Sr. Enric Ticó, amfitrions a les seves instal·lacions de les curses de neu més emblemàtiques de la propera temporada.  El Sr. Tibau ha refermat el compromís de la Secretaria General de l’Esport amb la FCEH: “Sou una federació molt activa i és la nostra obligació  fer-vos costat amb el tot el suport que necessiteu per tirar endavant activitats i programes d’esports d’hivern”. El Sr. Espasa ha agraït al President Cruz que la FCEH conti amb l’Agència Catalana de Turisme: “El compromís a nivell de Turisme amb els esports d’hivern és total i prioritari”. Finalment, El Sr. Enric Ticó, President de FGC, ha refermat el compromís del Grup FGC en l’organització de competicions i ha felicitat la feina de la FCEH: “Us vull felicitar de veritat per la feinada que feu i com ens empenyeu perquè les activitats i les competicions d’esports d’hivern a les nostres estacions es vagin consolidant”.

També han estat presents de la roda de premsa els esportistes de tecnificació Fiona Torelló, Pau Bartolo i Marc Roure (Snowboard), Victor Martínez i Roger Vallverdú (ShortTrack), la múixer Òlga Àlvarez i la rider catalana de la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI) Maria Hidalgo. El tècnic d’snowboard de la FCEH Santi Corral també ens ha acompanyat durant la jornada de presentació.

En relació a les competicions internacionals que acollirà el Pirineu Català i la ciutat de Barcelona aquesta temporada Cruz ha destacat la competició més important que se celebra dins el món del gel després de les olimpíades: la Final de l’ISU Grand Prix de patinatge artístic sobre gel, que rebrem d’aquí a una setmana al Fòrum de Barcelona, per segon any consecutiu. “És com si ens portessin una final de la Champions League de Fútbol” ha afegit Cruz. També ha alabat la feina de les estacions d’esquí, en especial del Grup de FGC, pioner en l’organització de competicions FIS, des que l’any 2002 La Molina acollís la primera Copa del Món d’Esquí Alpí. “La normalitat de la FIS es venir a casa nostra” ha dit Cruz. Una altra competició important que ha destacat el President de la FCEH és la Copa del Mónd’Snowboard que es celebrarà a La Molina:  “El 2011 es va celebrar a La Molina la millor Copa del Món que s’ha celebrat mai. Ens hem destacat per aconseguir un gran èxit organitzatiu, els organitzadors FIS, els tècnics venen a La Molina i estan encantats de l’estat de les pistes, de la preparació tècnica i volen repetir”.

Seguidament el President de la FCEH ha remarcat que també se celebrarà a casa nostra les la Copa del Món de Telemark  (Espot Esquí), una prova de Copa del Món IPC de boarder cross (SBX) (La Molina),les Finals de la Copa d’Europa FIS d’esquí alpí (La Molina), la Copa d’Europa IPC d’esquí alpí i SBX (La Molina). A més, ha atorgat una menció especial a l’estació de Baqueira Beret que acull els Campionats d’Europa Euroloppet FIS d’esquí de fons emmarcats en la 37a edició de la tradicional Marxa Beret, la prova d’esquí de fons més important del nostre país.

Un tema central de la presentació ha estat la Promoció escolar. Cruz ha aportat als oients dades concretes envers els programes de promoció dels esports d’hivern que s’estan duen a terme conjuntament entre el Departament d’Ensenyament, la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la FCEH. Pel que fa al Programa Esport Blanc Escolar, aquest any s’hi han sumat nous centres i ja arriba a la participació de 22 escoles amb 851 alumnes. L’objectiu és que el 2019 un total de 61centres educatius de Catalunya es beneficiïn d’aquest Programa. Ha estat amb nosaltres el Coordinador del Programa de Promoció Escolar, alhora preparador físic de la FCEH, Alex Martín.

Abans de finalitzar l’acte, s’ha dut a terme la signatura de conveni entre el President de la FCEH i el President de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), per tal de promocionar i difondre l’esquí de competició i, d’aquesta forma, endegar nous projectes que permetin millorar el desenvolupament del territori i fomentar el creixement de futurs usuaris dels esports de neu.

Col·laboradors i patrocinadors de la FCEH  han participat de l’acte com ara l’empresa catalana Tuga, patrocinador de l’equip de tecnificació d’esquí de fons de la FCEH, Clever Bite, i Sport HG, marca oficial de primeres capes de la FCEH, que ha exposat una mostra del model exclusiu de samarreta i pantalon tèrmic dels esportistes i entrenadors dels equips de tecnificació. Altres marques com Leki, Phenix, Podoactiva, Rodi, Ribe Salat i Coca Cola també col·laboren amb els esports d’hivern i amb els nostres esportistes.

Enllaços relacionats
Vídeo Promo Freeski