La FCEH presenta la temporada signant un conveni de col·laboració amb FGC

El president de la FCEH, Oscar Cruz, ha donat el tret de sortida a la temporada 2013-14 donant especial visibilitat a l’acord de col·laboració establert amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) en benefici dels esports d’hivern. Cruz ha explicat que és un plaer poder seguir fent els màxims d’esforços perquè els esportistes puguin arribar a les millors fites. “Els catalans han començat la temporada de manera excepcional”, ha assegurat Cruz.

El Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Doctor Melcior Colet de Barcelona ha estat el lloc escollit per a presentar la nova temporada d’hivern 2013-14. El President de la FCEH, Oscar Cruz, ha obert l’acte en què ha explicat les principals accions en les quals la FCEH està treballant: les competicions internacionals del calendari FIS que es disputaran a Catalunya al llarg de la temporada, la implementació del Pla Estratègic dels Esports d’Hivern en l’àrea de la promoció, el seu suport a l’esport per a persones amb discapacitat, així com l’oficialització de les magnífiques relacions entre FGC i la FCEH materialitzades en un conveni de col·laboració que s’ha signat amb la presència del Sr.Enric Ticó, President de FGC, en acabar l’acte. “L’acord ratifica la feina feta i la voluntat de les estacions catalanes d’estar al servei dels esports d’hivern”, han estat les paraules del President de FGC.

Oscar Cruz ha estat acompanyat d’importants personalitats dins l’àmbit esportiu català i estatal com són el Sr. Ivan Tibau, Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Maite Fandos, Tinenta d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, el Sr. Enric Ticó, President de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, i el Sr. Eduardo Roldán, Presidente de la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI). També han participat de la roda de premsa els esportistes Gabriel Gorce, classificat per anar als propers Jocs Paralímpics d’Hivern a Sotxi 2014, els patinadors Irene Manau i Ton Cónsul, els components del grup de tecnificació de surf de neu Jan Pujol, Joan Pascual i Aleix López, i el jugador Sènior i Sub-18 del FC Barcelona d’Hoquei Gel, Oriol Rubio.

En relació a les competicions internacionals que acollirà el Pirineu Català aquesta temporada, la FCEH formarà part del comitè que organitzarà la final de la Copa del Món de Surf de Neu en la modalitat de Boarder Cross (SBX) a La Molina. Oscar Cruz ha volgut remarcar la importància d’organitzar aquestes proves: “No ens podem caure del calendari de la FIS, i hem de continuar sent capdavanters en l’organització d’esdeveniments internacionals demostrant que som capaços, ja que no tenim res a envejar a cap nació del món”. L’estació d’esquí de La Molina serà també la seu de la Copa d’Europa IPC i de les finals de la Copa del Món Surf de neu IPC. “En totes les ocasions, hem destacat per aconseguir un gran èxit organitzatiu, fins i tot els organitzadors FIS van venir a casa nostra a veure com La Molina organitzava una Copa del Món”, ha incidit Cruz.

Un dels altres punts destacats de la presentació de la temporada ha estat la Candidatura Olímpica Barcelona Pirineu per l’any 2026. Eduardo Roldán, President de la RFEDI, ha volgut mostrar la seva implicació amb Catalunya i el Pirineu perquè arribin a ser la seu dels Jocs Olímpics d’Hivern: “Crec plenament en la candidatura i la nostra línia de suport envers els esports d’hivern continuarà estant”. En aquesta mateixa línia, la Sr. Maite Fandos, ha remarcat que el compromís de l’Ajuntament amb la Candidatura Olímpica Barcelona Pirineu 2026 és ferm, i que es tracta d’una aposta clara del Pirineu. “No són paraules, són fets. Barcelona ja forma part de la permanent de les Ciutats Olímpiques del Món i per això és bàsica i molt important la implementació del Pla Estratègic del Esports d’Hivern 2012-2022 a Catalunya”. En relació a aquest PEEHC s’ha pronunciat el Sr. Ivan Tibau recordant que el Pla va nàixer vinculat als Jocs Olímpics i que és una eina molt important per situar els esports d’hivern, tant de neu com de gel. “Des de la Secretaria General de l’Esport volem seguir treballant en aquest Pla, ajudant al Pirineu que és qui ho necessita”, ha expressa’t el Secretari General de l’Esport.

Parlant de la participació dels esportistes catalans als Jocs Olímpics d’Hivern a Sotxi 2014, Eduardo Roldán ha esmentat els esportistes que la RFEDI va proposar com a candidats a formar part de la selecció espanyola. Oscar Cruz ha afirmat que tot i que no està tancada la classificació, “és segur que hi haurà catalans a Sotxi i dintre de les limitacions que puguem tenir, els resultats seran els millors possibles”.

Finalitzada la roda de premsa, s’ha dut a terme la signatura del conveni de col·laboració entre Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i la FCEH. Com a Marca Oficial de primeres capes de la FCEH, l’empresa Sport HG, també ha estat present a l’acte de roda de premsa en què ha exposat una mostra del model exclusiu de samarreta i pantalon tèrmic que dissenyarà als esportistes i entrenadors membres dels equips de tecnificació de la FCEH.