La Federació Catalana domina al Gegant dels Campionats d’Espanya d’Espot

El passat dissabte 2 d’abril es va celebrar el Gegant dels Campionats d’Espanya Infantil II a Gran Pallars Espot. Els corredors catalans van demostrar el seu potencial en unes proves patrocinades per Audi i Powerade.

El dissabte va ser el torn dels esquiadors Infantils II (nascuts entre el 1996-97) dins d’aquests Nacionals competits fins al final, on el títol masculí es va decidir per una sola centèsima. Aquesta va ser la mínima diferència que va obtenir el campió, Iker Gastaminza (CEVA), sobre el seu company de la Federació Catalana, Guim Gorgues (LMCE). Gastaminza va aconseguir un temps total de 1:41.68, després de fer 51.95 i 49.73 en cadascuna de les mànigues. Va ser precisament en la segona on va aconseguir arrabassar-li el primer lloc del podi a Gorgues, que havia dominat la primera (51.58) però que en la segona (50.11) va perdre aquesta centèsima decisiva per al resultat final. El bronze va ser per a l’esquiador català Walti Krattli (CET), a 3 dècimes de la plata.

En la prova femenina, les diferències van augmentar, ja que la vencedora, Rocío Moreno (CDINT), va superar a Betlem Mora (Mayen) per gairebé 4 dècimes (1:40.81 per 1:41.14). En tercera posició va concloure la catalana Clara López (CAEI), a un segon de la campiona.