Formació

Tècnic esportiu

Tècnic esportiu

Tècnic esportiu esquí alpí, esquí de fons i surf de neu

Els cicles d’ensenyaments esportius capaciten per exercir professionalment la matèria esportiva en la modalitat i especialitat cursada. Actualment per esports d’hivern es convoquen cursos d’esquí alpí, esquí de fons i surf de neu.

S’organitzen en cicles de grau mitjà o de grau superior. Tenen una durada entre 750 i 1.540 hores, repartides en un o dos cursos. Una part d’aquestes hores es destina a la formació en un centre educatiu i una altra, a la pràctica en centres de treball.

Els cicles de grau mitjà comprenen dos nivells en el cas de les modalitats esportives regulades per la LOGSE:

  • el primer nivell o cicle inicial, comporta l’obtenció del certificat corresponent
  • el segon nivell o cicle final, comporta l’obtenció del títol de tècnic esportiu en l’especialitat corresponent.

Amb la superació d’un cicle de grau mitjà s’obté el títol de tècnic i amb la superació d’un de grau superior, el de tècnic superior esportiu en l’especialitat corresponent.

La Llei de Professionals de l’Esport a Catalunya obliga a que tots els entrenadors, professors i monitors estiguin titulats per poder treballar.

Links d’interès:

Reconeixement acadèmic certificant experiència

La FCEH té signat un conveni amb el Departament d’Ensenyament a través del qual la FCEH impartirà els crèdits del Bloc Específic de Tècnic Esportiu 1, 2 i 3 als centres públics de Catalunya fins el curs 2022-23. A més, s’ha establert un criteri pel RECONEIXEMENT ACADÈMIC de l’experiència d’esportistes federats i tècnics que duguin a terme el curs de Tècnic Esportiu als centres públics IES Abat Oliba de Ripoll, IES Pobla de Segur i IES Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat . Cada perfil té assignats certs reconeixements de crèdits i/o unitats didàctiques.

  • Esportista que pugui acreditar haver estat entre els 30 millors del rànquing internacional.
  • Esportista membre Titular del Equips Estatal Español.
  • Esportista que hagi participat en uns JJOO.
  • Esportista que ha format part d’un centre de tecnificació de la FCEH.
  • Esportista que ha participat en uns Campionats d’Espanya absoluts.
  • Tècnic que acrediti 2.000 hores d’experiència laboral en un club o escola catalans.
  • Delegat Tècnic Autonòmic i/o Nacional amb un any d’experiència.

En el cas d’estar interessats en acollir-vos a aquests reconeixements, si us plau, contacteu amb els centres per gestionar les matricules.