La Final de la Copa del Món de Snowboard Cross FIS 2016 se celebrarà a Baqueira Beret

L’estació de la Val d’Aran ha arribat a un acord amb La Molina, gràcies al suport de la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI), per organitzar la final de la Copa del Món de Snowboard Cross (SBX) FIS 2016 en la qual participaran els millors riders de la modalitat. 

La Molina, estació del Grup de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) havia de ser per una vegada més l’escenari de competició de l’última prova del circuit de Copa del Món FIS snowboard cross (SBX) 2016 els proper 19 i 20 de març. Però l’absència de nevades de llevant aquest hivern ha motivat l’acord amb l’estació de Baqueira Beret, la qual ha rebut entrades de nord, per tal que es posi al capdavant de l’organització d’aquesta Copa del Món, que serà la primera a disputar-se a l’estació. La FCEH formarà part del comitè que organitzarà aquesta prova de Copa del Món d’snowboard per a les categories U18 i U21.

Històric organitzatiu

En Snowboard hi ha un important històric en què s’acumulen 8 edicions de la Copa del Món (Sierra Nevada 2005 i 2008 i La Molina des de 2008 fins 2015) a més d’uns Campionats del Món FIS a La Molina 2011 i al calendari els Campionats del món Snowboard i Freestyle FIS a Sierra Nevada per a la temporada 2017.

Davant aquest important històric organitzatiu i un equip de SBX de la RFEDI molt potent que compta amb el guanyador de la Copa del Món 2014-2015, Lucas Eguibar, a més del càntabre Laro Herrero i de l’andalús Regino Hernández els esports d’hivern no podien perdre la celebració d’una Copa del Món de l’especialitat a la península.

Experiència en el circuit

Tant La Molina com Sierra Nevada han ofert la seva experiència per donar un cop de mà en la preparació del circuit que es traçarà en la nova pista que porta el nom de Boardercross estrenada precisament aquest hivern i situada a la zona del Blanhiblar en l’àrea de Beret.
Un tècnic de la FIS ha visitat ja la zona i al costat dels responsables RFEDI i equips d’ambdues estacions per determinar les característiques del circuit en el qual es preveuen lluites apassionants per al que serà la final d’aquesta temporada 2015-2016.

Aquesta prova es retransmet en directe per tot el món amb un potencial d’audiència milionari que a Espanya emetran en directe Teledeporte de TVE, Esport 3 de TV3 i Eurosport. S’està definint la composició del Comitè Organitzador del que formaran part la mateixa estació, el Consejo Superior de Deportes, la RFEDI, juntament amb la Federació Catalana Esports d’Hivern (FCEH), el Conselh Generau d’Aran i l’ajuntament del Naut Aran i el Consell Català de l’Esport, entre d’altres.

Font: RFEDI