La Lliga catalana arrenca amb èxit d’inscrits a Sant Joan de l’Erm

El bon temps i les temperatures baixes van permetre assegurar una estrena de luxe amb 80 participants, el doble de la temporada passada. 

Aquest cap de setmana del 31 d’octubre i l’1 de novembre es va estrenar la Lliga Catalana de Múixing i Canicross a Sant Joan de l’Erm, al Parc Natural de l’Alt Pirineu. La cursa, primera de la temporada, va puntuar per a la Lliga Catalana de Múixing i per a la Lliga Catalana de Canicross. Es va disputar a dues mànigues, la de dissabte nocturna i la diumenge matinal.

La prova, organitzada pel Club Esportiu Gos Àrtic, era oberta a diferents categories de Canicross, Bikejoring, Patí i Vehicle de rodes. Els corredors van haver de superar un exigent traçat de poc més 4 quilòmetres i mig però amb un considerable desnivell. Tot i això es van marcar uns cronos prou ràpids, amb Víctor Carrasco anotant el millor temps scratch.

Primers vencedors
Pel que fa a la categoria de kart amb 6 gossos, el triomf va ser per a Òscar Lapeña, mentre que Eloi Contreras va ser el més ràpid en la categoria de kart amb 4 gossos nòrdics. Entre els corredors de la categoria de bikejoring (bicicleta), el millor crono masculí el va anotar Victor Carrasco, mentre que entre les dones la més ràpida a completar el circuit va ser Natàlia Camps.

En categoria homes-veterans, el millor temps va ser el de Francisco Justicia. Molt significativa també la participació en la categoria de patinet. En la variant de 2 gossos, la victòria va ser per a Ramon Armengol, i en la de 2 gossos nòrdics per a Pablo Ruiz.

Com és habitual en les darreres temporades, el gruix de participants estaven inscrits en canicross, modalitat en què l’esportista corre amb el seu gos lligat a la cintura. En aquesta disciplina els vencedors van ser: Daniel Artero (homes), Carlos Andújar (Veterans A), Toni Ferré (Veterans B) i Lali Masriera (dones).

Curses de la 22a Lliga Catalana de Múixing i 10a de Canicross

El circuit català d’aquestes lligues inclou, a part de la ja celebrada II Cursa de Múixing de Sant Joan de l’Erm, el Campionat de Catalunya de Terra -que aquest any s’organitza a Santpedor, el Canicross Les Planes, el Campionat de Catalunya de neu a Port Ainé, el 4t Canicross Vallbona d’Anoia, el Canicross de les Gavarres a Madremanya, la II Cursa de Muíxing Nocturna a la Pobla de Cèrvoles, i finalment el 3r Canicross Alt Berguedà a Cercs. 

Enllaços relacionats
Classificació final