La Marxa Beret compleix 36 edicions el proper 1 de febrer

Fondistes de la talla de la Laura Orgué o Ioseba Rojo s’uniran als corredors escandinaus i centreeuropeus arribats fins a les pistes de Baqueira Beret per lluitar per una històrica victòria. 

El proper diumenge 1 de febrer de 2015 torna a la Val d’Aran la prestigiosa Marxa Beret d’esquí de fons en la seva 36a edició, amb l’objectiu d’arribar a la cifra emblemàtica dels milers de corredors inscrits. És el poder de convocatòria d’una de les proves d’esquí més internacionals, la Marxa Beret, que arriba aquest any amb una notable millora en la qualitat del seu traçat. La competició, que té l’honor de ser la més multitudinària d’Espanya en estil clàssic, viu una recuperació destacada en els últims anys, que fa somiar als organitzadors amb arribar als números registrats una dècada enrere. Des de llavors, més de 1.750 inscripcions marquen el rècord absolut de la Marxa Beret, una de les proves més importants del panorama europeu. 

Els 1.750 corredors de fa una dècada marquen el rècord de la Marxa

La seva recent inclusió en el circuit FIS Euroloppet i la presència d’esquiadors centreeuropeus i escandinaus, i alguns dels fondistes més importants d’Espanya, han ajudat al creixement d’una prova que en l’edició de 2013 va acollir a 926 fondistes. Tan sols un any més tard, 1.300 persones participarien en la cursa, que s’espera per a aquest 2015 números similars.

Entre els esquiadors d’alt nivell present estaran la fondista catalana de la FCEH i també integrant de l’equip estatal d’esquí de fons de la RFEDI, Laura Orgué – que va guanyar el 2011- i el seu company Ioseba Rojo -guanyador, fa un any, de la carrera-. Diego Ruiz, Rubén Caseny o els suïssos Frederic Grandjean, Melissa Couplan i Julie Ramal seran altres dels participants destacats, als quals s’uniran corredors de Noruega, Finlàndia o França.

Tres distàncies diferents

Com és habitual, l’organització ha proposat tres distàncies de 10, 21 i 42 quilòmetres per a la competició, que transcorrerà pel Pla de Beret, situat a 1.850 metres d’altitud. Per a aquesta edició, la preparació està sent més intensa i més acurada encara. El comitè organitzador de la Marxa Beret treballa dur perquè tot estigui adaptat a les exigències d’aquesta competició.

Sprint i Campionat de Llargues Distàncies

Els esdeveniments que precedeixen la Marxa Beret, organitzada per al proper diumenge 1 de febrer, començaran a desenvolupar-se a partir de divendres amb un espectacular Sprint, en el qual s’enfrontaran una selecció de fondistes en parelles. El dissabte 31 de gener el Pla de Beret serà testimoni del Campionat d’Espanya de llarga distància amb dos recorreguts disponibles, un de 15 i un altre de 31 quilòmetres.

Enllaços relacionats
Web oficial Marxa Beret